Nadarjeni slovenski reprezentant se prvič seli v tujino

Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si
Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si
Leon Stergar odslej v Belgiji.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski reprezentant Leon Stergar se prvič seli v tujino. Kariero bo nadaljeval pri belgijski ekipi Kortrijk Spurs House of Talents, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

Štiriindvajsetletni košarkar je športno pot začel v Krškem, od avgusta 2018 pa je bil član novomeške Krke, z izjemo krajše vmesne posoje v Podčetrtek. Iz sezone v sezono je postajal vse pomembnejši člen zasedbe iz Novega mesta in si prislužil tudi poziv v slovensko člansko reprezentanco.

Foto: Profimedia Leon Stergar

Za reprezentanco je Stergar doslej odigral devet uradnih tekem, prvo 24. februarja lani v Estoniji. Nazadnje pa je slovenski dres nosil tudi na julijskih olimpijskih kvalifikacijah v Pireju, pred tem pa je barve Slovenije branil že v kvalifikacijah za svetovno in evropsko prvenstvo.

Minulo sezono je v domačem prvenstvu povprečno dosegal 13,8 točk, 3,3 skoke in 3,5 asistenc na tekmo, v ligi ABA pa 9,8 točk, 3,8 skokov in 2,3 asistenc. To bo sicer zanj prva klubska preizkušnja v tujini, za Kortrijk pa je že odigral tudi prvo pripravljalno tekmo.

Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si Leon Stergar

"S prihodom Leona Stergarja smo zaključili sestavo ekipe. Slovenski branilec v našo igro prinaša tudi nekaj evropskega pridiha. Je zelo vsestranski igralec in je pomembna okrepitev naše ekipe," je ob podpisu pogodbe dejal trener Kortrijka Johan Roijakkers.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.