Nadal po zaslugi Noleta še naprej brez Miamija

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Srbski tenisač Novak Đoković je v dveh nizih dobil finale masters turnirja v Miamiju proti Špancu Rafaelu Nadalu.
Oglej si celoten članek

Srbski tenisač Novak Đoković je zmagovalec mastersa 1000 v Miamiju. V finalu turnirja z nagradnim skladom 5,6 milijona dolarjev je premagal prvega igralca sveta Španca Rafaela Nadala s 6:3 in 6:3.

Za Đokovića je to drugi zaporedni naslov na turnirjih najvišjega ranga z izjemo grand slamov po slavju pred štirinajstimi dnevi v Indian Wellsu. Hkrati je Srb že četrtič osvojil turnir v Miamiju, kjer je petkrat igral v finalu in le enkrat izgubil. Povsem drugače kot Rafael Nadal, ki je v Miamiju že štirikrat dosegel predzadnjo stopničko, vendar turnir Sony Open ob Parizu zanj ostaja še edina neosvojljiva masters trdnjava.

Zato pa Španec še vedno vodi v medsebojnih dvobojih. Tolikokrat, kot sta se srečala Đoković in Nadal, se nista še nobena igralca doslej. V štiridesetih partijah je Nadal zmagal 22-krat, zanimivo pa je, da sta se igralca kar 17-krat srečala v finalih. Đoković je tu slavil enajstkrat, Španec pa šestkrat.

S 43. turnirsko zmago je Đoković prestopil mejo 60 milijonov dolarjev, zasluženih iz nagradnih skladov, hkrati pa je naredil nov korak k vrnitvi na prvo mesto lestvice ATP. Do Nadala ga zdaj loči manj kot 2000 točk.

ATP Masters turnir Miami, finale:

Nadal (Špa/1) : Đoković (Srb/2) 3:6, 3:6

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.