Na zadnji postojanki poletne sezone izjemen skok Timija Zajca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zajcu kvalifikacije Klingenthala.
Oglej si celoten članek

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc, ki se je šele minuli vikend v Hinzenbachu prvič letos pridružil skakalni karavani na tekmah poletne velike nagrade, je zmagovalec petkovih večernih kvalifikacij v Klingenthalu, zadnje postojanke letošnje poletne velike nagrade.

Zajc, ki je med tednom v Kranju postal tudi poletni slovenski državni prvak, je sredi pravega naliva z najdaljšim skokom dneva (137 m) za 4,2 točke premagal Japonca Ryoyuja Kobayashija (135,5 m). Tretje mesto je pripadlo Švicarju Gregorju Deschwandnu (133 m), ki je za Slovencem zaostal 6,4 točke.

Anže Lanišek (122 m, 112,1 točk), ki se je v torek v Kranju moral sprijazniti z naslovom slovenskega podprvaka, je kvalifikacije končal na 18. mestu, medtem ko sta se na tekmo uvrstila še Žiga Jelar (118,5 m, 99,1 točk) na 34. in Domen Prevc (117 m, 89,6 točk) na 44. mestu. Brez uvrstitve na sobotno tekmo, ki se bo začela ob 15:55, je ostal Maksim Bartolj (116 m, 79,1 točk), ki je kvalifikacije končal na 54. mestu.

V skupnem seštevku poletne velike nagrade pred zadnjo tekmo sezone sicer vodi Poljak Pawel Wasek, ki je na osmih tekmah zbral 323 točk. Avstrijec Stefan Kraft je na vsega štirih tekmah zbral 305 točk, medtem ko je tretji Italijan Alex Insam, ki je na osmih tekmah osvojil 299 točk. Teoretične možnosti za naslov ima tudi še Avstrijec Jan Hörl, ki je prav tako kot svoj rojak nastopil na vsega štirih tekmah ter osvojil 225 točk.

Najbolje uvrščeni Slovenec je Anže Lanišek, ki je na dveh tekmah minuli vikend zbral 54 točk in drži 37. mesto, medtem ko si je Jelar na šestih tekmah priskakal 42 točk, kar je dovolj za trenutno 42. mesto. Zajc po dveh nastopih v Hinzenbachu s 30 točkami drži 49. mesto. 68. Bartolj si je na štirih tekmah priskakal 11 točk, 72. Domen Prevc je na dveh tekmah zbral 8 točk, 74. Žak Mogel pa bo poletno sezono zaključil s 7 točkami z dveh tekem.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.