Na zadetek čakali 36 let, zdaj z dvema uničili avstralske sanje

Foto: Profimedia
Peru s prvimi tremi točkami preskočil Avstralce.
Oglej si celoten članek

Perujska nogometna reprezentanca je v 3. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Sočiju premagala Avstralijo z 2:0 (1:0). V skupini C je prvo mesto osvojila Francija, ki je v Moskvi igrala neodločeno 0:0 z Dansko. Slednji dve reprezentanci sta se tudi prebili v osmino finala.

Avstralski nogometaši so bili pred tekmo še v igri za napredovanje v osmino finala, a bi nujno morali zmagati. Toda niso bili niti blizu slavja na dvoboju s simpatičnimi Perujci, ki se od Rusije poslavljajo s štirimi točkami. Namesto da bi bila Avstralija tista, ki bi narekovala ritem igre in bila konkretnejša, se je gledalcem v tem pogledu (še) bolj prikupil Peru, ki je s po enim zadetkom v vsakem polčasu prišel do častne zmage. Obe ekipi pa se poslavljata od Rusije.

Perujci so v prvem polčasu Avstralcem hitro otežili delo, saj so povedli v 18. minuti. Takrat je Paolo Guerrero z leve strani lepo podal na rob kazenskega prostora, od koder je Andre Carrillo malce z desne strani z volejem žogo poslal v gol ob nasprotni vratnici. Carrillo je tako postal prvi Perujec z zadetkom na mundialih po Guillermu la Rosi, ki je proti Poljski zadel 22. junija 1982.

Avstralci so sicer imeli rahlo pobudo, do priložnosti pa so prišli v 27. minuti, ko je prodiral Tom Rogić in prišel do strela v kazenskem prostoru, toda Pedro Gallese je žogo odbil. V 34. minuti sta Christian Ramos in Anderson Santamaria Mathewu Leckieju preprečila čisti strel iz bližine, v 40. pa je bil z glavo nenatančen Trent Sainsbury.

V 50. minuti so Perujci podvojili prednost, ko je Guerrero prišel do strela z devetih metrov in žogo poslal ob desni vratnici v mrežo. Žoga se je tudi nekoliko odbila od avstralskega branilca.

Deset minut pozneje je na drugi strani žogo po poskusu Aziza Behicha z golove črte izbil eden perujskih branilcev, malce pozneje pa je neuspešno poskusil še izkušeni Tim Cahill. V 67. minuti je od daleč previsoko meril še najmlajši nogometaš na svetovnem prvenstvu Daniel Arzani, tako kot tudi v 83. Mile Jedinak s prostega strela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.