Na VN Kanade umrl delavec

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Osemintridesetletni delavec ob progi je umrl v tragični nesreči, ki se je zgodila po koncu dirke za svetovno prvenstvo formule 1 v Montrealu za veliko nagrado Kanade. To je že tretja smrtna žrtev med delavci od leta 2000.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila, ko so delavci umikali dirkalnik Estebana Gutierreza, ki se je med dirko pokvaril in obstal.

Z dvigalom so ga hoteli premestiti, ko je nesrečnemu delavcu iz rok padel komunikacijski pripomoček. Hotel ga je pobrati, vendar se je ob tem spotaknil in končal pod kolesom premičnega dvigala. Čeprav so delavca s helikopterjem nemudoma  odpeljali v bolnišnico, so bile poškodbe tako hude, da je kmalu zatem umrl. Po pisanju kanadskih medijev je bil delavec star 38 let, na stezi pa je delal že deset let.


V zadnjih 13 letih so na dirkah formule 1 umrli že trije delavci ob progi. Leta 2000 v Monzi je življenje izgubil nesrečnik, v katerega je priletelo kolo z dirkalnika Heinz-Haralda Frentzna, naslednje leto pa je v podobni nesreči umrl še delavec na veliki nagradi (VN) Avstralije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.