Na tekmi svetovnega pokala velika drama, smučarju rešili življenje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kanadski smučar je bil v življenjski nevarnosti.
Oglej si celoten članek

Na prizorišču tekem svetovnega pokala v Banskem bi kaj kmalu prišlo do tragedije. Kanadski smučar Liam Wallace je v petek namreč grdo padel in utrpel poškodbo, ki bi ga lahko stala življenja. Na njegovo srečo se je v bližini nahajal zdravnik avstrijske reprezentance.

Po poročanju Kronen-Zeizunga je Kanadčan ob padcu utrpel notranje krvavitve in več zlomov reber. Avstrijski zdravnik je po radiu slišal novico o padcu in se hitro odzval. Pohitel je do ponesrečenca in mu nudil prvo pomoč. Med drugim mu je prebodel pljuča in s cevko iz njih puntikral kri. Kasneje so na mesto padca prišli še drugi reševalci.

Štiriindvajsetletnika so nato odpeljali v bolnišnico v Sofiji, njegovo stanje je stabilno.

Wallace je doselj zbral 27 nastopov v svetovnem pokalu, debitiral je leta 2022 v Adelbodnu. Doslej še ni prišel do točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.