Na Ptuju morda brez sester Fabjan

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Odbojkarski spektakel na mivki, ki bo že tretje leto zapored na Ranci ob Ptujskem jezeru, je pred vrati. Beachmaster bo tudi letos privabil najboljše domače igralce in igralke, ki se bodo za naslove merili z ekipami iz tujine. Ptuj bo odbojkarje gostil od 20. do 23. julija.
Oglej si celoten članek

"Letos se spet obeta zelo močan turnir. Pri moških imamo potrjeno špansko in madžarsko dvojico, pri ženskah trenutno še potekajo pogovori glede udeležbe tujih igralk iz Brazilije, Avstrije in Švedske. Hkrati namreč potekata tudi turnirja svetovne serije v Kanadi in evropske serije na Poljskem. Zato v nekaterih ekipah, kljub veliki priljubljenosti ptujskega turnirja, še nekoliko oklevajo, ker morajo še nabirati točke za uvrstitev na poletne olimpijske igre v Londonu. Zato še čakamo, katere ekipe bodo uvrščene na glavni turnir. Od slovenskih ekip pričakujemo večino boljših, vključno pri ženskah državni prvakinji Andrejo Vodeb in Martino Jakob," je napovedi pred ptujskim turnirjem na novinarski konferenci razgrnila izvršna direktorica ptujskega Beachmastra, Karmen Jakob.

Naslov na odprtem prvenstvu Slovenije sta si lani priigrali Švedinji Tora Hansson in Camila Nilsson, ki sta v finalu premagali slovenski sestrski dvojec Simono in Eriko Fabjan. "Za zdaj njune potrditve še nimamo. Sta nekako v podobnem položaju kot tuje ekipe. Čakamo, ali bosta neposredno uvrščeni na turnir evropske serije na Poljskem. Ker je pomembno, da tam tekmujeta zaradi kvalifikacij na olimpijske igre, bomo, če se bodo odločile za odhod na Poljsko, njuno odločitev vsekakor podprli. Seveda pa jima bo lahko žal, če ne bosta igrali na Ptuju. Ptujske krone namreč še nista osvojili in na Ptuju sta se vedno dobro počutili," je dejala Jakobova o načrtih slovenskih favoritinj. Okvirni seznam udeležencev bo znan po 15. juliju.


Iz istega razloga na Ptuju skoraj zanesljivo ne bosta nastopili lanski zmagovalki. Pri moških pa bo tudi nekoliko okrnjena sestava. Zaradi reprezentančnih obveznosti v dvoranski odbojki bosta turnir na Ptuju morala izpustiti Alen Pajenk in Vid Jakopin, bosta pa skoraj zanesljivo nastopila lanska finalista in zmagovalca prvega turnirja na Ptuju brata Jan in Danijel Pokeršnik. Glede na takšne razmere bosta letos na Ptuju zagotovo okronani novi zmagovalni ekipi, mogoče bosta krono prvič osvojili Slovenki, si želijo organizatorji turnirja. Na prvem turnirju sta zmagali Čehinji Kristyna Kolocova in Marketa Slukova, ki sta uvrščeni v top 15 na svetu. Tudi letos sta se hoteli udeležiti turnirja, vendar pa je usklajevanje urnikov v glavni predolimpijski sezoni zelo težavno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.