Na prosti dan šok iz Rogličevega tabora

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Roglič je pred nadaljevanjem Toura izgubil ključnega pomočnika.
Oglej si celoten članek

Ruski kolesar Aleksandr Vlasov (Red Bull-BORA-hansgrohe) je moral zaradi poškodbe gležnja zapustiti dirko po Franciji, je na družbenih omrežjih sporočila njegova avstrijsko-nemška ekipa. S tem je slovenski as Primož Roglič ostal brez pomembnega pomočnika za nadaljevanje Toura.

Vlasov, ki je bil skupno na dirki 11. (+4:36), je v nedeljo pri visoki hitrosti utrpel grdo nesrečo 50 km pred ciljem, potem ko je izgubil nadzor nad kolesom in padel v jarek ob cesti.

Osemindvajsetletnik se je vrnil na kolo, a bil ob tem povsem omotičen, komaj je stal na nogah. Zaradi tega so se že v nedeljo pojavile polemike glede njegovega nadaljevanja ob morebitnem pretresu možganov. Danes pa je njegova ekipa sporočila, da si je ob padcu zlomil gleženj.

Zaradi tega bo zmagovalec 12 dirk v karieri dlje časa odsoten iz karavane. "Dirko po Franciji bo zaradi zloma gležnja žal zapustil Aleks Vlasov. Čimprej ozdravi, Aleks," so sporočili iz ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe.

Roglič je tako pred zadnjima dvema tednoma Toura ostal brez ključnega pomočnika v gorah. Zdaj bo večina nalog v najtežjih etapah padla na zmagovalca Gira 2022 Avstralca Jaija Hindleyja, ki pa v letošnji formi še ni prikazal forme, kot jo je Vlasov, ki je med drugim eden najzaslužnejših za Rogličevo slavje na kriteriju Dauphine, katerega je sam zaključil na šestem mestu.

Prav tako je nekdanji zmagovalec dirk po Romandiji, Emiliji in Valencii letos med najboljšo peterico končal že sedem dirk, od tega tri tedenske etapne dirke najvišjega razreda (po Romandiji, po Kataloniji in Pariz-Nica) in je verjetno v najboljši formi življenja ter bi bil eden ključnih členov pri Rogličevem napadu na Tour.

Foto: Profimedia Aleksander Vlasov in Primož Roglič

Štiriintridesetletni Kisovčan sicer v skupnem seštevku zaseda četrto mesto. Za vodilnim rojakom Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates) zaostaja 1:36 minute, vmes sta še Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep) in Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike).

V torek bo po prvem od dveh prostih ponedeljkov na sporedu ravninska deseta etapa od Orleansa do Saint-Amand-Montronda (187,3 km), medtem ko naslednje gorske obračune pričakujemo v soboto in nedeljo, ko pridejo na vrsto Pireneji. Takrat se bo Vlasova odsotnost še kako poznala.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:41 8. Julij 2024.

    Očitno Rogliču dirka po Franciji ni usojena.

  • 18:51 8. Julij 2024.

    Kaj mora Roglič res vedno imeti neke težave na Tour de France!?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.