Na EP v Debrecenu 38 držav

Foto: Žurnal24 Sara Isakovic - BOBO - main
Na letošnjem EP v plavanju v Debrecenu bodo nastopili plavalci in plavalke iz 38 držav. Prvenstvo v 25-metrskih bazenih bo potekalo med 13. in 16. decembrom.
Oglej si celoten članek

Prvenstvo bo posebna priložnost za madžarsko plavalno zvezo, ki bo dan pred tekmovanji v Debrecenu praznovala 100. obletnico obstoja. EP v kratkih bazenih bo najboljšim služil kot uvod v olimpijsko sezono. Pred nastopom v Pekingu jih namreč čakata še EP v 50-metrskih bazenih v Eindhovnu in SP v 25-mestrskih bazenih v Manchestru. Skupaj bo to že četrto EP na Madžarskem, prvo v krajšem bazenu, saj so Madžari EP gostili že leta 1926, 1958 in 2006. Tudi število 38 držav je nekje v okviru pričakovanj, saj so lani v Helsinkih nastopali plavalci iz 36 držav, predlani v Trstu pa iz 37.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.