Na dobrodelni dražbi kupil opremo in jo nato takoj vrnil

Foto: Profimedia Aymeric Laporte
Nogometaš Manchester Cityja s posebno gesto.
Oglej si celoten članek

V okviru zbiranja denarja za pomoč pri koronavirusu je Alain Vastine, oče francoskega boksarja Alexisa Vastina, ponudil opremo, ki jo je na olimpijskih igrah v Londonu uporabljal njegov sin.

Ta je leta 2015 umrl v helikopterski nesreči v Argentini, ko sta v zraku trčila dva helikopterja, umrlo je 10 ljudi. Leta 2012 je Vastine sicer po kontraverzni odločitvi sodnikov izgubil v četrtfinalu olimpijskega turnirja, štiri leta prej pa je v Pekingu osvojil bronasto odličje v polvelterski kategoriji.

Trčenje helikopterjev Med snemanjem TV-oddaje umrli trije športniki

Foto: Profimedia alexis vastine

V dražbo se je vključil tudi francoski nogometni reprezentant in zvezdnik Manchester Cityja Aymeric Laporte. Ta je odštel 5.000 evrov v dobrodelne namene, nato pa se izkazal še z eno potezo. Opremo umrlega boksarja je takoj vrnil njegovemu očetu.

"To je bila najlepša stvar ob zbiranju donacije, trenutek, ki me je izjemno ganil in spravil v solze," je dejal francoski rokometni reprezentant Cyril Dumoulin, ki je pripravil dobrodelno akcijo in za njo med drugim prejel donacijo družine Vastine. Znesek je namenjen dobrodelni organizaciji v Nantesu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.