Na dnu jezera našli truplo znane športnice

Foto: Epa
Foto: Epa
Švicarsko nogometno reprezentantko ter kapetanko ekipe Young Boys, Florijano Ismaili, so po dolgotrajni iskalni akciji našli na dnu jezera Como, v katerega je skočila v soboto in nikoli več prišla na površje.
Oglej si celoten članek

Žalostne novice prihajajo iz Italije. Švicarsko nogometno reprezentantko Florijano Ismaili, ki je pred tremi skrivnostno izginila, so našli mrtvo na dnu jezera Como.

Ismailijeva se je v soboto popoldne v družbi prijateljice sproščala na čolnu sredi jezera Como v Italiji, blizu meje s Švico. Tu sta se zasidrali 700 metrov od obale ter se sončili približno dve uri, nato pa se je švicarska nogometna zvezdnica odločila, da se ohladi s skokom v jezero, ki je na tem mestu celo globlje od 100 metrov.

Nesreča Na jezeru izginila reprezentantka

Toda Florijane ni bilo več na površje... Njena prijateljica jo je klicala po imenu ter jo začela iskati, nato pa je obvestila reševalno službo, ki je nemudoma začela z iskalno akcijo in v torek zvečer tudi potrdila najhujši možen scenarij.

Vodja reševalne akcije je sicer že ob začetku akcije napovedal, da je malo možnosti za srečen konec, saj je jezero Como zelo nepredvidljivo: "Jezero Como je zelo zahrbtno, saj kljub na videz mirni vodi tu vladajo močni tokovi."

Ismailijeva je bila švicarska reprezentantka albanskih korenin ter kapetanke ekipe Young Boys. V lanski sezoni je dosegla sedem zadetkov in bila najboljša strelka ekipe. Za Švico je nastopila na 33 tekmah, nazadnje pred dvema tednoma.

"Smrt Florijane Ismaili me je šokirala. Moja družina in jaz izražamo sožalje njeni družini in najbližjim," se je na Instagramu po tragičnem dogodku med prvimi oglasil švicarski nogometni zvezdnik Xherdan Shaqiri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.