Na Calderonu ponovno sedem zadetkov

Foto: Žurnal24 Madridski Atletico je že tretjič zapored na domačem stadionu uprizoril triler s
Madridski Atletico je doma v pravem trilerju s 4:3 porazil Valladolid, z enakim izidom pa se je končalo tudi srečanje med Levantejem in Betisom.
Oglej si celoten članek
 

Španija, Primera Division, 13. kolo

Barcelona : Recreativo H. 3:0
Sevilla : Mallorca 1:2
Murcia : Real M. 1:1
Athletic B. : Deportivo 2:2
Atletico M. : Valladolid 4:3
Levante : Betis 4:3
Osasuna : Espanyol 1:2
Villarreal : Almeria 1:1
R. Santander : Valencia 1:0
Zaragoza : Getafe 1:1

Za pravo senzacijo kola pa je poskrbela Almeria , ki je Madrigalu remizirala z Villarrealom (1:1). Rumena podmornica, ki je imela po remiju Reala v Murcii možnost preboja na vrh prvenstvene razpredelnice je začela silovito in Nihat Kahveci je zadel že v 14. minuti. A v nadaljevanju se je razmerje sil na zelenici spremenilo in Almeria, ki pred tem na štirih tekmah zapored ni zadela, je v 52. minuti izenačila. Krvnik rumenih, ki so pri 28 točkah, je bil Alvaro Negredo .

Sedem zadetkov so gledalci znova videli na Vicente Calderonu, kjer je Atletico Madrid s 4:3 premagal Valladolid . To je že tretje srečanje zapored na tem stadionu, ki se je končalo s tem izidom. Pred tem so gostitelji v prvenstvu z identičnim izidom premagali Sevillo in izgubili z Villarrealom. Madridčani, ki so se tokrat dvakrat vrnili v igro z zadetkoma Maxija Rodrigueza, so na lestvici na petem mestu s 24 točkami, kolikor jih ima tudi Valencia , ki je tokrat klonila na gostovanju v Santanderju. Za Racing (7. mesto; 23 točk) je edini zadetek dosegel Jorge Lopez v 70. minuti. Četrti je po 13. kolu Espanyol (25 točk), ki je slavil v Pamploni pri Osasuni z 2:1. Tudi na derbiju dna so gledalci videli sedem zadetkov. Levante je do sedme točke v sezoni prišel po zmagi s 4:3 nad Betisom (11 točk), za katerega Branko Ilič ni igral.


Srečanje na vzhodu Španije so nogometaši Reala Madrida začeli sanjsko, saj so povedli že v 8. minuti. Natančno podajo Gutija je izkoristil Robinho , ki je zadel z glavo. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so galaktiki prevladovali na zelenici, vendar vodstva niso uspeli povišati. Kazen je prišla v 49. minuti, ko je po podaji s kota za Murcio izenačil Enrique de Lucas . Za varovance Bernda Schusterja se je stanje na zelenici še poslabšalo v 83. minuti, ko je Guti dobil rdeči karton. To je dalo gostiteljem krila in do konca tekme so imeli kar dve priložnosti za zmago, a je bil Henok Goitom obakrat premalo zbran. Pri gostih iz prestolnice sta se po poškodbah vrnila branilec Pepe , ki je manjkal tri mesece, in napadalni vezist Arjen Robben , ki je bil odsoten mesec dni.

Bojan Krkić se veseli svojega drugega zadetka v letošnjem španskem prvenstvu. © Action Images

 
Nogometaši Barcelone so imeli precej več dela z Recreativom Huelvo kot kaže končni izid, saj so na Camp Nou lomili odpor žilavega nasprotnika vse do 64. minute. Varovance Franka Rijkaarda , ki so nastopili brez Ronaldinha in so se pred tekmo soočali predvsem s kritikami Edmilsona o neenotnosti moštva in izogibanju obveznostim nekaterih soigralcev, je v vodstvo po podaji s kota popeljal Gabriel Milito . Le dve minuti kasneje je vodstvo povišal 17-letni Bojan Krkić , ki je uspešno zaključil akcijo Xavija in Thierryja Henryja. Nove tri točke je potrdil Lionel Messi , ki je osmi zadetek v sezoni dosegel v 82. minuti, ko je bil natančen z enajstmetrovke.

Veliko presenečenje je uspelo Mallorci , ki je slavila na gostovanju pri Sevilli z 2:1. Za nogometaše z Balearov sta že v prvem delu na Sanchez Pizjuanu zadela Ariel Ibagaza in Fernando Varela . V nadaljevanju je takoj po odmoru znižal Frederic Kanoute , vendar zmagovalci pokala Uefe v zadnjih dveh sezonah niso uspeli izenačiti kljub temu, da so od 76. minute gostje igrali le z 10 nogometaši. Izključen je bil Varela .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.