Na 207 tekmah zabila 160 golov

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriška nogometna reprezentantka Amy Wambach je nova najboljša strelka v zgodovini reprezentančnega nogometa.
Oglej si celoten članek

Wambachova je na prijateljski tekmi v New Jerseyju med ZDA in Južno Korejo (5:0) dosegla štiri zadetke, skupaj pa na 207 tekmah že 160. Prejšnji rekord je bil v lasti nekdanje soigralke iz ameriške vrste Mie Hamm (158 golov na 275 tekmah).

"To je vse prej kot resnično," je bila uvodoma vzhičena Wambachova in dodala: "Cel prvi polčas je bil nor. Soigralke so mi poskušale pripraviti priložnosti, to je bilo več kot očitno. Zahvaljujem se jim za to pomoč."

Wambachova, najboljša igralka sveta v letu 2012 po izboru Mednarodne nogometne zveze, je prvi gol na tekmi zabila v 10., drugega v 19., tretjega v 29., četrtega pa v 45. minuti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.