Murray ostaja narodni junak

Foto: Žurnal24 Andy Murray si je četrtfinale zagotovil pred navdušenim wimbledonskim občinstvom
Človek, ki mu pozitivno energijo pošilja vsa Velika Britanija, teniški igralec Andy Murray, se je prek Švicarja Stanislasa Wawrinke po maratonskem boju uvrstil v četrtfinale Wimbledona.
Oglej si celoten članek
 

Wimbledon, 4. kolo:

VSI WIMBLEDONSKI IZIDI

Na veselje domačih navijačev je dober odpor Švicarja Stanislasa Wawrinke prestal Andy Murray , ki je slavil z 2:6, 6:3, 6:3, 5:7 in 6:3. Švicar je zabil kar 17 asov. Igrala sta pod streho, Murray pa je po koncu dvoboja dejal: "To je bil zelo poseben dvoboj, na koncu sem bil že malo utrujen. Težko je opisati občutek, ko zate navija 15 tisoč gledalcev. Najlepše se jim zahvaljujem za podporo."

Hrvat Ivo Karlović , 22. nosilec, je v 4. kolu izločil sedmopostavljenega Španca Fernanda Verdasca po izjemno dramatičnem boju z rezultatom 7:6, 6:7, 6:3 in 7:6. S tem si je Karlović zagotovil svoj prvi četrtfinale grand slamov. "Verdasco je zelo dober igralec, a s svojim servisom se nikogar ne bojim," je povedal Karlović. Hrvat se bo v četrtfinalu udaril z Rogerjem Federerjem , ki je že večkrat opozoril na Karlovićevo serviranje, ki ga je izjemno težko zaustaviti, Fedexa pa je Ivo premagal v Cincinatiju. Švicar je svojega ponedeljkovega nasprotnika, Šveda Robina Söderlinga , ugnal s 3:0, a je imel pri tem obilico težav. Za zadnja dva niza je namreč potreboval podaljšano igro. Bilo je 6:4, 7:6 in 7:6. Omenjena igralca sta se pomerila že v finalu OP Francije, a Švedu maščevanje ni uspelo.

Ana Ivanović je dvoboj končala objokana. © Reuters

 
"Danes sva imela tekmo začetnih udarcev. Praktično ni bilo dolgih izmenjav udarcev, tako da težko rečem, kako kakovostno sem igral. Ampak forma je dobra, tudi gibal sem se dobro. Robin je na mojo srečo naredil dvojno napako v podaljšani igri tretjega niza, če je ne bi, bi se dvoboj verjetno še malce zavlekel," je dejal Federer, ki lovi tudi šesti naslov na angleški sveti travi. Domačini bodo zvečer stiskali pesti za svojega aduta, Andyja Murrayja , ki mu bo nasproti stal Švicar Stanislas Wawrinka . Še pred tem dvobojem se bosta na osrednjem igrišču pomerili Rusinja Dinara Safina in Francozinja Amelie Mauresmo

Brez presenečenj so minili tudi dvoboji v ženski konkurenci. Tretja nosilka Venus Williams je proti Srbkinji Ani Ivanović gladko dobila prvi niz (6:1), na začetku drugega pa je 13. nosilka dvoboj zaradi poškodbe predala. Mlajša izmed sester Williams, Serena , sicer druga nosilka, je gladko izločila Slovakinjo Danielo Hantuchovo (6:3, 6:1), četrta nosilka, Rusinja Jelena Dementjeva , je bila boljša od rojakinje Jelene Vesnine (6:1, 6:3), osmopostavljena Belorusinja Viktorija Azarenka pa je ugnala deseto nosilko, Rusinjo Nadjo Petrovo (7:6 (5), 2:6, 6:3).

"Zelo rada nadzorujem. Živim življenje, nočem samo igrati neke vloge v njem. V tem duhu so me tudi učili igrati tenis. Zato sem zelo zadovoljna, da sem dobro igrala proti nekomu tako dobremu, kot je Ana," je dejala Venus Williams, sicer petkratna zmagovalka Wimbledona. Na drugi strani je bila Ivanovićeva, ki ni mogla in hotela skriti solz, razumljivo razočarana: "Najtežje je, ko izgubiš na takšen način. Prav čutila sem, da nisem imela nobene možnosti za uspeh." Dvoboje lahko v živo spremljate na naši podstrani rezultati.zurnal24.si .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.