Koper skočil na vrh lestvice, Mura prekinila črni niz

Foto: Jure Banfi/sobotainfo.com
Foto: Jure Banfi/sobotainfo.com
Nogometaši Mure so v 6. krogu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje z 1:0 (0:0), medtem ko so Domžale izgubile s Koprom z 0:3 (0:1).
Oglej si celoten članek

Domžale tudi po šestih krogih ostajajo edina ekipa v ligi brez zmage. Tudi Koper je bil zanje premočan tekmec na dvoboju, v katerem je Petar Petriško unovčil dve enajstmetrovki. Za Primorce je bila to četrta zmaga, s katero so se na vrhu lestvice točkovno izenačili z Muro, Domžalčani pa ostajajo pri zgolj točki in zadnjem mestu na lestvici.

Koprčani so imeli v uvodu tekme nekoliko več od igre, vendar posebnih nevarnosti za ena ali druga vrata ni bilo, v 19. minuti je sicer poskusil Fran Tomek, a tudi on neuspešno.

Pozneje so napadalneje zaigrali tudi domačini, ki so prišli do nekaj strelov, a so jih gostje večinoma dobro blokirali. Po znova mirnejšem obdobju je Rene Hrvatin v 41. minuti naredil prekršek nad Sandrom Jovanovićem v kazenskem prostoru, nakar je sledila enajstmetrovka. To je v 43. minuti zanesljivo izvedel Petar Petriško za 1:0.

So pa imeli Koprčani že v prvem polčasu smolo s poškodbami, iz igre sta predčasno morala Enej Marsetič in Wisdom Sule. Slednjemu se obeta prestop iz Kopra, polčas pa je končal v solzah.

So pa njegovi soigralci v 51. minuti podvojili prednost. Petriško je izvedel prosti strel z desne strani, iz bližine pa je nato zadel Maj Mittendorfer.

Domžale so se znašle v še večjih težavah v 56. minuti, ko je Morre Makadji kot zadnji igralec v kazenskem prostoru naredil prekršek nad Nikolo Burićem, dobil rdeči karton ter zakrivil novo najstrožjo kazen. To je v 61. minuti spet zanesljivo izvedel Petriško.

Kljub visokemu vodstvu so Koprčani v naslednjih minutah imeli še nekaj priložnosti, Domžalčani, pri katerih je vstopil tudi povratnik Haris Vučkić, pa niso našli pravega recepta za ogrožanje Metoda Jurharja.

Prav Vučkić je sicer v 76. minuti prišel do strela z roba kazenskega prostora, a je meril preveč po sredini. Omar El Manssouri je nekaj minut pozneje na drugi strani sprožil nevarneje, vendar je Ajdin Mulalić dobro posredoval.

Domžale bodo v 7. krogu v petek gostovale pri Nafti, Koper pa bo dva dni pozneje gostil Celje.

* Športni park, sodniki: Matoša, Mikača, Kalan.
* Strelci: 0:1 Petriško (43./11 m), 0:2 Mittendorfer (51.), 0:3 Petriško (61./11 m).
* Domžale: Mulalić, Milić, Nwankwo, Offenbacher, Makadji, Hrvatin (od 62. Krupić), Zabukovnik (od 56. Vučkić), Tolić (od 79. Baruca), Perc, Šturm (od 79. Dovžan Karahodžić), Krstovski (od 56. Kolobarić).
* Koper: Jurhar, Mijailović, Jovanović, Mittendorfer, Sidibe, Tomek, Lovrić, El Manssouri (od 83. Zalaznik), Petriško (od 83. Bacha), Marsetič (od 27. Simčić), Sule (od 46. Burić).
* Rumeni kartoni: Offenbacher, Nwankwo; Sule, Lovrić.
* Rdeči karton: Makadji (57.).

 

Mura po dveh porazih ponovno do zmage

Mura je po dveh porazih znova prišla do zmage, četrte v sezoni. Zanjo pa se je na tekmi, ki sicer ni bila posebej razburljiva, morala precej potruditi. Odločilna je bila enajstmetrovka v 85. minuti, ki je Muro začasno popeljala na vrh lestvice. Radomljani na gostovanjih doslej še niso osvojili točke, vse štiri doslej so zbrali na domači zelenici.

Čeprav je Mura odločneje začela, so imeli Radomljani v sedmi minuti izvrstno priložnost za vodstvo, a se je izkazal Florijan Raduha po poskusu Roka Štormana iz bližine. Po mirnejšem nadaljevanju v poletni pripeki je nato v 23. minuti Amadej Maroša poskusil z volejem spremeniti izid, vendar je meril previsoko iz osrčja kazenskega prostora.

V 35. minuti so imeli črno-beli še eno priložnost, ko je Maroša spet prišel do strela v kazenskem prostoru, a je zadel Roka Ljutića. Pri tem so domači zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevnega igranja z roko, a jih sodniki niso uslišali.

Uvod drugega polčasa je spet pripadel domačim, ki so nanizali nekaj (pol)priložnosti, a posebej nevarni vseeno niso bili, čeprav se je Maroša trudil prebijati radomeljsko obrambo. In prav on je moral v 65. minuti prepustiti mesto Tilnu Ščernjaviču, igra pa še naprej ni ponudila posebne živahnosti.

Šele v 83. minuti je dogajanje postalo bolj razburljivo, ko so domači dobili enajstmetrovko po Štormanovem igranju z roko. To pa je v 85. zanesljivo izvedel Dario Vizinger. Odtlej so domači zgolj še branili minimalno prednost in jo tudi ubranili kljub nevarnemu poskusu Mateja Mamića s 25 metrov v 93. minuti.

Mura bo v 7. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Olimpiji, Radomlje pa bodo dan prej gostile Bravo.

* Stadion Fazanerija, sodniki: Matković, Kovačič, Horvat.
* Strelec: 1:0 Vizinger (85./11 m).
* Mura: Raduha, Pucko, Proleta, Cipot, Sadriu, Nuhanović (od 73. Spiridonović), Maruško, Jovićević (od 46. Kurtović), Kurež (od 65. Strajnar), Maroša (od 65. Ščernjavič), Vizinger (od 87. Zulić).
* Radomlje: Kobal, Vukasović, Dobrovoljc, Ljutić (od 87. Pogačar), Mamić, Gnjatić, Moses, Malenšek (od 87. Kompan Breznik), Štorman (od 87. Kujabi), Davidović (od 78. Gajzler), Vučenović (od 65. Kukovec).
* Rumeni kartoni: Jovićević, Cipot, Kurtović, Pucko; Gnjatić.
* Rdeči karton: /.

 

* Izidi, 6. krog:
- sobota, 24. avgust:
Mura - Kalcer Radomlje    1:0 (0:0)
Domžale - Koper           0:3 (0:1)

- nedelja, 25. avgust:
17.30 Maribor - Olimpija
20.15 Celje - Primorje

- ponedeljek, 26. avgust:
17.30 Bravo - Nafta 1903

* Lestvica:
 1. Koper             6  4  0  2  9:2 12
 2. Mura              6  4  0  2  8:6 12
 3. Olimpija          5  3  2  0  7:2 11
 4. Bravo             5  3  1  1 10:5 10
 5. Maribor           4  2  2  0  8:4  8
 6. Celje             4  2  1  1  8:6  7
 7. Primorje          5  2  0  3  5:9  6
 8. Kalcer Radomlje   6  1  1  4  5:9  4
 9. Nafta 1903        5  1  0  4  2:10 3
10. Domžale           6  0  1  5  3:12 1

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.