Mourinho prvi kandidat

Foto: Žurnal24 Jose Mourinho si želi selektorskega stolčka.
Pred dnevi smo poročali, da je eden izmed resnih kandidatov za vroči angleški selektorski stolček tudi razvpiti Jose Mourinho. Portugalec se je zdaj oglasil in novinarjem razkril svoj pogled.
Oglej si celoten članek
Jose Mourinho je dejal, da si želi tako pomebno delo, kot je voditi angleško izbrano vrsto. Nekdanji trener nogometnega kluba Chelsea je povedal naslednje: "Opravljati funkcijo selektorja angleške nogometne reprezentance je zahtevno delo. In prav taka dela si najbolj želim. Ljudje morajo naslednjega selektorja tako podpirati, kot niso še nobenega do zdaj."

Vendar pa se postavlja vprašanje, kakšne so možnosti, da bi Mourinho res prevzel v nedavno končanih kvalifikacijah za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2008 povsem razglašeno izbrano vrsto? "Seveda sem to lahko jaz. Vendar morajo ljudje zaupati vodilnim možem FA. Ljudje jim morajo pustiti, da opravijo svoje delo. Jezen pa sem, ker nekateri namigujejo, da izkoriščam FA samo zato, da bi kasneje dobil delo kje drugje. " Portugalca imajo Angleški navijači očitno zelo radi in si želijo, da bi prav on prevzel mesto zaradi slabih rezultatov odstavljenega Steva McClarna .


Bo Portugalec nov selektor? © AFP

 

Vendar pa niso samo navijači takega mnenja. Z njimi se strinja tudi igralec nogometnega kluba Chelsea John Terryj in kapeten reprezenatance: "Jose je mož, ki izmed vseh kandidatov najbolj odstopa. Taktično je zelo podkovan in povsem razume igro." Mourinhu je svoj glas podpore dal tudi dolgoletni trener Manchester Uniteda Alex Ferguson .

Z njimi pa se ne strinja Trevor Brooking. Mož, ki je na mesto angleškega selektorja pomagal postaviti Steva McLarna, pravi, da bi moral reprezentanco voditi domačin. Seveda je Brooking že povedal, kdo je najbolj primeren. Omenil je Alana Curbishleya. Kaj pa pravi o Joseju Mourinhu njegov oče, Felix? "Jose je bil rojen šef. Ne vem, če bo postal selektor, saj tega noče povedati niti meni, vendar vem, da mi bo, ko se bo dokončno odločil." Felix Mourinho je še razkril, da si je njegov sin vseskozi želel postati trener: "Nikoli ni niti podvomil v to, da ne bi mogel biti trener. Nogomet je bil vedno del našega življenja. Sam se zdaj upokojen, Joseja pa čakajo pomembe odločitve."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.