Dve minuti pred koncem padel, a uspel odpeljati spektakularen krog

Foto: Profimedia Jorge Martin.
Foto: Profimedia Jorge Martin.
Kvalifikacije za dirko za VN Indonezije so imele zanimiv razplet. Zmagal je Jorge Martín pred Marcom Bezzechijem.
Oglej si celoten članek

Vodilni dirkač v motociklističnem svetovnem prvenstvu Jorge Martín je bil najboljši v kvalifikacijah motoGP za veliko nagrado Indonezije, 15. dirko v sezoni. Španec je na dirkališču Mandalika na Lomboku v veliki vročini dosegel rekord kroga. Poleg njega bosta iz prve vrste startala še Italijan Marco Bezzecchi in Španec Pedro Acosta.

"Tako sem vesel. Danes sem se počutil odlično. Vozil sem z veliko rabljenimi gumami," je po kvalifikacijah za agencijo Reuters dejal Martín.

Bezzecchiju (spodaj) je uspel spektakularen zadnji krog za drugo mesto. Po nesreči le dve minuti pred koncem kvalifikacij je ponovno sedel na motor in si prislužil start iz prve vrste.

Foto: Profimedia Marco Bezzechi Na vprašanje, kako mu je to uspelo, je Italijan (desno) odvrnil: "Iskreno povedano, ne vem. Pred zadnjim krogom sem hotel v zadnjem sektorju nekoliko upočasniti in nato nabrati hitrost za zadnji krog. Izgubil sem malo koncentracije in padel. Na srečo je bil motor v redu."

Glavni tekmec Martína v boju za naslov prvaka, Italijan Francesco Bagnaia, ki za Špancem v točkovanju SP zaostaja za 24 točk, je dosegel četrti čas kvalifikacij, ki so jih zaznamovale številne nesreče.

Med njimi jo je skupil šestkratni svetovni prvak motoGP Španec Marc Márquez, ki bo sprintersko dirko začel šele z 12. mesta, potem ko je v kvalifikacijah dvakrat padel.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:14 28. September 2024.

    Pa koga zanimajo ti kekci..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.