Mladi nogometaši poraženi

Foto: Žurnal24
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v kvalifikacijah za EP doživela visok poraz. V Novi Gorici so bili 4:0 boljši Škoti.
Oglej si celoten članek

Da bi ohranili teoretične možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo, bi morali Slovenci Škote premagati. A od zmage so bili oddaljeni svetlobna leta, Škoti so jih povsem nadigrali in bi lahko zmagali tudi z višjo razliko. Če bi gostitelji izkoristili svoje priložnosti v prvi tretjini tekme, ko so bili najmanj enakovreden nasprotnik, bi lahko še upali, a v nadaljevanju so jim gostje pokazali, kako se igra enostaven nogomet, saj so s hitrimi akcijami z lahkoto prihajali pred vrata Rozmana. Nekaj uvodnih minut ni kazalo na takšen končni razplet.  Pečnik je žće v drugi minuti streljal, a žoga je zletela mimo vratnice. Da pa bi imeli domači lahko težave, se je pokazalo zelo hitro. V šesti minuti je po Kennethovem strelu žoga že prešla golovo črto, a sodniki tega niso videli in gola niso priznali. Nekaj minut pozneje se je po strelu Matavža izkazal vratar MacDonald, v 15. minuti je Matavž asistiral, Pečnik je z desne strani prodrl v kazenski prostor, a slabo meril. Sledil je strel Fletcherja, Rozman je že bil premagan, vendar ga je rešila prečka.

 

Kvalifikacije za EP do 21 let

Slovenija : Škotska 0:4

V 33. minuti so gledalci videli ključni trenutek tekme. Škoti so z nekaj sreče povedli, strel  Hamilla je zadel Rajčeviča, žoga je spremenila smer in ukanila vratarja. Po zadetku je na terenu obstajalo praktično le eno moštvo, gostje pa so svojo premoč v kakovosti spremenili še v tri zadetke. Že v šesti minuti drugega polčasa je bila tekma odločena, ko je po predložku Arfielda McCormack prehitel domače branilce in natančno meril v zgornji desni kot. Šest minut pozneje je Pečnik zakrivil najstrožjo kazen, z bele točke je bil natančen Naismith, končni izid pa je v 62. minuti postavil Flatcher, ki je izkoristil darilo vratarja Rozmana. Slovenci so sicer imeli dve priložnosti za častni zadetek, toda obe je Matavž zapravil.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.