Mladenič z Downovim sindromom navdušil svet

Foto: twitter
Foto: twitter
Premaknil je meje.
Oglej si celoten članek

Chris Nikic je postal prva oseba z Downovim sindromom, ki je uspel zaključiti Ironman. Za ta podvig je moral preplavati 3.86, prekolesariti 180,25 in preteči 42,2 kilometra. Slovito triatlonsko preizkušnjo je potrebno končati pod časom 17 ur. Nikicu je to uspelo v 16 urah, 46 minutah in devetih sekundah, s tem pa si je prislužil uvrstitev v Guinnessovo knjigo rekordov.

"Ni mej. Nadaljuj z velikimi sanjami in hodi proti njim," je o njegovem podvigu zapisala legendarna teniška igralka Billie Jean King, na službenem twitter računu Ironmana pa so dodali: "Razbill si vse ovire in dokazal, da je prav vse mogoče."

V 42-letni zgodovini maratona se nihče z Downovim sindronom ni lotil takšnega poizkusa. "To Chrisu pomeni več od samega prihoda v cilj in proslave dosežka. Ironman mu je služil kot platforma za to, da je bližje vključitvi v družbo, normalnemu življenju in liderstvu. Gre za to, da je on zgled ostalim otrokom in družinam, ki se srečujejo s podobnimi ovirami. Dokazal je, da niti ene sanje ali cilj ni previsok. Če lahko Chris dokonča Ironman, potem je vse mogoče," je dejal njegov oče Nikola.

Chrisa na instagramu spremlja več kot 73 tisoč ljudi. "Cilj je bil postavljen in izpolnjen. Zdaj je čas za nov in večji cilj v letu 2021. Česarkoli se bom lotil, bo strategija enaka. Biti 1% boljši kot dan prej," je zapisal Chris.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.