Mlada slovenska judoistka do kolajne na SP

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kaja Schuster do brona na MSP.
Oglej si celoten članek

Judoistka Bežigrada Kaja Schuster je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Dušanbeju osvojila bronasto odličje v kategoriji do 70 kilogramov. V boju za bron je 20-letna Ljubljančanka z dvema vazarijema ugnala Kitajko Huiting Yuan.

Dan se je začel sanjsko, saj so v jutranjem delu po borbah s Slovenko predčasno morale s tatamija Ukrajinka Alisa Videnejeva, Američanka Nancy Nguyen in Aina Laura Rasoanaivo Razafy iz Madagaskarja.

Varovanko Luke Kuralta je tudi s kančkom športne sreče v polfinalu nato ustavila Švicarka April Lynn Fohouo, ki je borbo dobila v podaljšku. Kljub porazu se je Schuster nato hitro zbrala za odločilno borbo s Kitajko.

Švicarka je v finalu osvojila srebro, saj jo je ugnala Avstrijka Elena Dengg, še en bron je osvojila Nemka Tayla Grauer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.