Mile in Robi zadevala, Jan blestel

Foto: Žurnal24 Robert Koren je dosegel svoj krstni gol v novi sezoni.
Prvi zadetek v novi sezoni je dosegel kapetan reprezentance Robi Koren, svoji Austrii pa je tri točke prinesel zadetek Mileta Ačimovića. Jan Koprivec odličen v Serie B.
Oglej si celoten članek
 

Vse o nogometnih ligah

Anglija: Prerojeni Tottenham
Italija: Inter iztržil le remi
Francija: Kdo se boji Bordeauxa? Vsi!
Nemčija: Wolfsburg kapituliral
Slovenija: Dva Cimetova za tretjo zmago Olimpije

Nemčija
Köln Milivoja Novakovića in Miša Brečka je igral 0:0 na domači tekmi z Eintrachtom in tako v tretjem kolu vknjižil prvo točko v novi sezoni. Novaković je odigral vseh 90. minut, Brečka pa je trener Zvonimir Soldo zamenjal v 84. minuti. Zlatko Dedić se je v majici Bochuma veselil zmage nad Hertho z 1:0. Koprčan je v igro vstopil v 77. minuti, ko je zamenjal Stanislava Šestaka. V drugoligaški konkurenci je Matej Mavrič s Koblenzem gostoval pri Fortuni Düsseldorf in izgubil z 0:1. Mavrič je bil na igrišču vseh 90 minut in bil "nagrajen" z rumenim kartonom. Augsburgov vezist Goran Šukalo je še vedno poškodovan.

Italija
V prvem kolu Serie A je Udinese Samirja Handanovića gostoval pri Parmi in iztržil remi. Prvi vratar slovenske reprezentance je bil v vratih vseh 90 minut, zato pa na golu Mantove v dvoboju s Triestinio zaradi poškodbe ni bilo njegovega bratranca Jasmina Handanovića . Zablestela pa je nekdanja rezerva Udineseja Jan Koprivec , ki je pred kratkim odšel na posojo v Serie B k novopečenemu drugoligašu Gallipoliju. Ta je igral 1:1 z Ascolijem, mladi Primorec pa je bil izbran celo za igralca tekme.

Anglija
Prvi zadetek v sezoni je dosegel Robert Koren , ki je proti Ipswich Townu v četrtem kolu druge angleške lige zadel v 38. minuti, na igrišču pa je bil do 84. West Brom je sicer zmagal z 2:0. V drugem kakovostnem razredu angleškega nogometa imamo Slovenci tudi nekdanjega igralca Celja Jureta Travnerja , čigar Watford je remiziral z Blackpoolom (2:2), Travner pa ni igral.

Valter Birsa je v igro vstopil v zaključku dvoboja. © EPA

 
Francija
Auxerre Valterja Birse je na domačem obračunu z Lyonom v tretjem kolu izgubil z 0:3. Birsa je igral od 68. minute, ko so gostje že vodili s končnim izidom. Izgubil je tudi Bojan Jokić s Sochauxem, Montpellier je bil boljši z 2:0, slovenski branilec pa ni igral. Nič boljše volje ni bil niti Boštjan Cesar , čigar Grenoble je klonil pred Lensom z 1:2, Cesar pa ni igral.

Avstrija
Mile Ačimović je znova blestel v majici dunajske Avstrije. V 79. minuti je v petem kolu zadel za njeno zmago na gostovanju proti Sturmu z 1:0. Sašo Fornezzi je vrata Magne branil vseh 90 minut, njegov klub pa je remiziral z Red Bull Salzburgom, bilo je 1:1.

Belgija
Uspešen konec tedna je za Gentom, ki je proti Lokerenu zmagal s 4:1. Marko Šuler je igral vso tekmo, Zlatan Ljubijankić pa je bil zamenjan v drugem polčasu, s podajo pa je sodeloval pri enem od zadetkov.

Nizozemska
Dalibor Stevanović je v težavah, saj ga je njegov klub suspendiral. Na tekmi četrtega kola, ki jo je ADO Den Haag proti Vitesseju dobil s 3:1, je slovenski vezist ob polčasu ostal v garderobi, menjava pa ga je tako razbesnela, da je takoj zapustil stadion in si seveda prislužil kazen, tako da je za zdaj odstranjen iz prve ekipe. Tim Matavž je z Groningenom gostoval pri Venlu in iztržil remi 2:2, nekdanji napadalec Gorice je igral do 59. minute. Aleksander Šeliga pa se lahko pohvali, da ni dobil gola proti Ajaxu, saj je njegova Sparta iz Rotterdama na Areni igrala 0:0, nekdanji vratar Celja pa je branil vse srečanje.

Mile Ačimović je svoji Austrii prinesel nove tri točke. © FKA

 
Romunija
Timisoara je prišla do točke z Urzicenijem, Dare Vršič in Dejan Rusić pa nista bila niti na klopi. Rapid Darijana Matića je zmagal z 2:0 proti Unirei. Ljubljanski vezist je odigral vse srečanje.

Portugalska

Nacional Nejca Pečnika je v drugem kolu z 0:3 izgubil na gostovanju pri Portu, Korošec je vstopil v igro v 59. minuti.

Rusija

Saturn Denisa Haliloviča , ki je igral vseh 90 minut, je izgubil na gostovanju pri Moskvi (0:3), Tom Tomsk Aleksandra Radosavljeviča , ki je na igrišču prav tako prebil vseh 90 minut, pa pri Spartaku iz Nalčika (1:3).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.