Milanič: Maribor več od Sturma in Partizana

Foto: Žurnal24 Edini zadetek, ki pa je Mariboru zagotovil novi naslov prvakov, je dosegel Dalib
Ključna tekma 33. kola PrveLige Telekom je bila odigrana v Ljudskem vrtu, kjer so si Mariborčani z zmago nad Celjem, zadel je Volaš, že zagotovili osmi naslov državnih prvakov.
Oglej si celoten članek
 
 

Naslov z Mariborom bi označil za sam vrh svoje kariere.

Darko Milanič

 
Maribor slavi vijolične junake in osmi naslov državnih prvakov. Vendar so varovanci Slaviše Stojanovića takšen scenarij in domače vodstvo z 1:0 ogrožali do dobesedno zadnjih sekund srečanja. Tekma je sicer ponudila obilo priložnosti na obeh straneh. Za Celje sta bila avtorja najnevarnejših poskusov Sebastjan Gobec in Darijo Biščan , ki sta s streli od daleč le za las zgrešila cilj. Kljub temu so bili vijolični tisti, ki so dosegli edini zadetek na tekmi. Njegov glavni boter je bil Marcos Tavares , ki je lepo potegnil po levi strani, podal v kazenski prostor do Dejana Školnika . Ta je streljal, a mu je Šeliga poskus obranil. Žoga je prišla do Daliborja Volaša , ki jo je brez težav potisnil v mrežo.

Darko Milanič je naslov z Mariborom označil za vrh svoje kariere. © Barbara Milavec

 
Mariborski trener Darko Milanič je bil seveda presrečen: "Naslov z Mariborom bi označil za sam vrh svoje kariere. Vse, kar je bilo je manj pomembno kot ta trenutek. Bil sem prvak s Sturmom in Partizanom, z obema osvajal pokalne lovorike, vendar je to nekaj posebnega." Glavni junak Dalibor Volaš je še posebej izpostavil odlične navijače: "Na tekmo smo se dobro pripravili, saj smo vedeli kaj nam prinaša. Ni besed s katerimi bi opisal občutke, ko sem žogo poslal v mrežo. Ne počutim se kot igralec, ki je prinesel naslov, sem le en od 24-ih. Navijači so bili fenomenalni in niso bili naš 12 ampak kar 16 igralec!"

Prvi mariborski strelec Marcos Tavares je po veliki zmagi dejal: "Bog je čudovit! Bila je lepa tekma in lep dan za nas. Bog je bil na naši strani." Vratarju Marku Raniloviču so se z osvojitvijo naslova uresničile otroške želje: Na takšni tekmi so navijači tisti, ki te ponesejo. Spomnim se osvojenega naslova na zadnji tekm proti Primorju,ko sem tudi sam skočil prek ograje in stekel na igrišče. Izpolnile so se mi sanje iz otroštva. Celjski trener Slaviša Stojanovič je Mariboru čestital za osvojeni naslov ob tem pa ponovno izpostavil težave, ki tarejo celjskega prvoligaša: "Z rezultatom nisem zadovoljen, igra pa je bila v takšnih razmerah relativno dobra. Danes se ni izšlo in enostavno je treba čestitati Mariboru za osvojeni naslov. Glede naših pogojev za delo bi povedal samo to, da nam ob odhodu s Celja nihče v klubu ni niti zaželel vso srečo."

 
 

Ni besed s katerimi bi opisal občutke, ko sem žogo poslal v mrežo.

Dalibor Volaš

 
Boj za obstanek se vse bolj zapleta, za zdaj kaže najslabše Primorju , ki je v Velenju remiziral (1:1), odlično pa ptujski Dravi , ki si je v Kopru zagotovila izjemno šesto zaporedno zmago in se povzpela na osmo mesto lestvice PrveLige Telekom. Primorci so sicer povedli že v deseti minuti, ko je zadetek dosegel prekaljeni Patrik Ipavec . Vendar pa so se očitno z doseženim (pre)hitro zadovoljili. Najprej jih je kaznoval Siniša Anđelković , ki je izid poravnal. Dve minuti pa je za noč brez spanca domačega stratega Nedžada Okčića poskrbel Doris Kelenc z zmagovitim zadetkom. Še kako dragocena zmaga kurentov, saj točke proti naposrednim tekmecem štejejo dvojno. HIT Gorica je na domačem igrišču ugnala Nafto z 2:1. V zadnjem srečanju 33. kola, odigran je bil v ponedeljek, so Domžale z zadetkom Janeza Permeta in Ivana Knezovića v zaključku prvega polčasa ugnale ljubljanski Interblock .

PrvaLiga Telekom, 33. kolo:


Luka Koper : Labod Drava 1:0 (1:0)
Ipavec (10); Anđelković (68), Kelenc (88)

Maribor : MIK CM Celje 1:0 (0:0)
Volaš (60)

Rudar Velenje : Primorje 1:1 (0:0)
Prašnikar (68); Milenković (75)

HIT Gorica : Nafta 2:1 (2:0)
Kršič (24), Demirović (38); Gerenčer (58/11-m)

Interblock : Domžale 0:2 (0:2)
Perme (42), Knezović (45)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.