Mladi Slovenec v Zagrebu blestel kot letos še nihče

Foto: Antonela Pongračić/ABA League Miha Cerkvenik v Krkinem dresu s številko 20.
Foto: Antonela Pongračić/ABA League Miha Cerkvenik v Krkinem dresu s številko 20.
Miha Cerkvenik je blestel v hrvaški prestolnici. Ob nastopu za Krko je podrl rekord.
Oglej si celoten članek

Občasni slovenski reprezentant Miha Cerkvenik je bil najbolje ocenjeni igralec četrtega kroga košarkarske Lige ABA. Hkrati je s statističnim indeksom 34 postavil nov mejnik v sezoni regionalnega tekmovanja.

Triindvajsetletni Cerkvenik je bil ključni igralec Krke ob zmagi nad Cibono v Zagrebu. V manj kot 29 minutah na parketu je zbral 22 točk, 8 skokov, 3 podaje in dve ukradeni žogi.

Cerkvenik je s tem izboljšal dosežek igralca Spartaka Devona Danielsa, ki je pred tem držal rekord sezone s statistični indeksom 33.

Najboljša igralca Lige ABA po indeksu uspešnosti sta član Dubaja Klemen Prepelič in igralec Cedevite Olimpije Devin Robinson s povprečjem 19,25. Cerkvenik je dvanajsti s 16,75.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.