Miami po šoku spet vodi

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkarji Miami Heat so dobili tretjo tekmo finala vzhodne konference lige NBA proti Indiani Pacers s 114:96 in v seriji na štiri zmage povedli z 2:1.
Oglej si celoten članek

Aktualni prvaki so tako odgovorili na presenetljivo zmago Indiane v drugi tekmi na Floridi. Vodili so praktično od prve do zadnje minute, vseh pet igralcev začetne peterke pa je tekmo končalo z dvomestnim številom točk.

Miami letos v končnici še ni izgubil tekme v gosteh, Indiana, za katero so največ točk dosegli David West (21), Roy Hibbert (20) in Paul George (13), pa je doživela prvi poraz doma v končnici.

Zmagovalec proti spočitemu San Antoniu

Zmagovalec serije se bo v finalu lige NBA srečal z boljšim iz dvoboja na zahodu, kjer San Antonio proti Memphisu vodi s 3:0.

Branilci lanskega naslova so v Indianapolisu nevtralizirali poraz na drugi domači tekmi in zanesljivo dosegli drugo zmago v finalni konferenčni seriji. Floridska ekipa je delovala kot dobro podmazan stroj in povsem zasenčila zasedbo z najboljšo obrambo v ligi, njeno predstavo je pohvalil tudi trener Erik Spoelstra.

"Moji igralci se se držali dogovora iz slačilnice in v celoti izpolnili prav vse naloge. V Indianapolisu smo naredili korak naprej, a našega dela še nismo dokončali, pred nami so že novi izzivi," je po zmagoslavju v Indianapolisu dejal Spoelstra.

Liga NBA, finale vzhodne konference:
Indiana Pacers : Miami Heat 96:114
(Miami vodi z 2:1 v zmagah)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.