Mezgec kot drugi prečkal ciljno črto

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski as najboljši med zasledovalci.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesar Luka Mezgec (BikeExchange) se je odlično odrezal v četrti, 149,3 kilometra dolgi etapi dirke po Saudski Arabiji. Zasedel je drugo mesto, potem ko je bil najhitrejši v sprintu zasledovalne skupine, v katerem je premagal tudi odličnega sprinterja Nizozemca Dannyja Van Poppla in nekdanjega svetovnega prvaka Portugalca Ruija Costo.

Pred zasledovalno skupino je v cilj prišel le Belgijec Maxin Van Gils (Lotto-Soudal), ki si je priboril 40 sekund prednosti in tudi vodstvo v skupnem seštevku, v katerem ima pred zadnjo etapo 36 sekund prednosti pred Kolumbijcem Santiagom Buitragom. Mezgec, edini slovenski predstavnik, je 19., zaostaja tri minute in 30 sekund.

Po Valencii Slovenski beg se je kočal 2,8 km pred koncem

Mezgec se je sicer izkazal že v prejšnji etapi, ko je do zmage pomagal svojemu moštvenemu kolegu Dylanu Groenewegenu. Nizozemec, ki je pred sezono iz Jumbo-Visme prestopil k ekipi BikeExchange, je uspešno sledil Slovencu, nato pa izkoristil zavetrje in v zadnjih metrih uspešno opravil z vsemi tekmeci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.