Messi odločil francoski derbi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometaši Paris St. Germaina so dobili derbi 8. kroga francoske nogometne lige. V Lyonu so domačo ekipo premagali z 1:0, tekmo je z golom že v peti minuti odločil Lionel Messi. PSG je zdaj sam na vrhu prvenstvene razpredelnice, pred Marseillom, ki je na domači tekmi z Rennesom le remiziral, ima dve točki prednosti.
Oglej si celoten članek

Marseille je v dvoboju z Rennesom zagotovo pričakoval več kot točko. A na koncu se je moral močno potruditi, da se je izognil porazu. Po prvem polčasu je zaradi avtogola Mattea Guendouzija zaostajal, v 52. minuti pa se je isti igralec odkupil in izenačil.

Brez polnega izkupička je ostal tudi do tega kroga tretjeuvrščenji Lens, na gostovanju v Nantesu je tekmo odigral brez danega ali prejetega gola.

Druge zaporedne zmage se je veselil Miha Blažič. Slovenski reprezentančni igralec je na gostovanju v Nici odigral celo tekmo, njegov Angers je zmagal z 1:0, gol je v obdobju, ko so imeli gosti igralca več na igrišču - Nica je v 32. minuti ostala brez izključenega igralca, v 62. minuti pa je moral predčasno v slačilnico tudi igralec Angersa - v 43. minuti dosegel Nabil Bentaleb.

Prve zmage v sezoni so se veselili igralci Ajaccia, na derbiju začelja so v gosteh z 1:0 ugnali Brest, v gosteh sta bila uspešna tudi Monaco, s 3:0 je zmagal v Reimsu, in Troyes, ki je bil s 3:1 boljši od Clermonta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.