Mbappe zadel že na debiju, Real spisal zgodovino

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometaši Real Madrida so v Varšavi premagali Atalanto z 2:0 in se tako veselili rekordne lovorike Uefinega superpokala.
Oglej si celoten članek

Z zmago je Real postal klub z največ osvojenimi Uefinimi superpokali. To je bil namreč še šesti osvojeni superpokal za Madridčane, po pet jih imata AC Milan in Barcelona, od katerih je danes Real odskočil. 

Prvi gol je za beli balet zabil Federico Valverde, drugega pa debitant Kylian Mbappe. Francoz je danes zadel na svojem debiju, potem ko se je letos poleti pridružil kraljevemu klubu iz Pariza. Mbappe sicer na Realovih pripravljalnih tekmah ni nastopil. 

Za uvod v novo evropsko sezono na najvišji ravni sta se predstavila prvaka prejšnje sezone. Zmagovalec lige prvakov Real Madrid in prvak evropske lige Atalanta sta odločala o prvi lovoriki sezone 2024/25.

Italijanska Atalanta si je mesto v današnjem obračunu izborila z zmago v evropski ligi proti Bayerju iz Leverkusna, danes je sploh prvič igrala v superpokalu, saj je bila ta lovorika prva za italijanski klub.

Na koncu so po boljšem drugem polčasu zanesljivo zmagali Madridčani. Trener Carlo Ancelotti je s šestim superpokalnim naslovom prehitel Pepa Guardiolo po številu zmag v tem tekmovanju, s 14. naslovom pa se je izenačil z Miguelom Munozom kot najuspešnejši trener Reala.

Foto: Profimedia Real Madrid - Atalanta (Varšava)

Ljubitelji nogometa so nestrpno pričakovali tekmo, tudi zaradi prvega uradnega nastopa najbolj zveneče okrepitve Madrida. Kylian Mbappe je začel v prvi postavi, a vsaj v prvem polčasu ne eni ne drugi niso navdušili. Terensko premoč so imeli zmagovalci lige prvakov, toda jalovo, in vratar Atalante Juan Musso ni imel prav veliko dela ob poskusih Mbappeja in Viniciusa.

Prvo priložnost na tekmi so nato imeli Italijani, pa še to so jim pripravili tekmeci; v 20. minuti je po strelu Martena de Roona žogo pred vrati z glavo slabo odbijal Eder Milatao in pri tem zadel prečko svojega gola.

Z enako mero so nato Madridčani vrnili še na drugi strani igrišča, ko je v sodnikovem dodatku po podaji Viniciusa z desetih metrov udaril Rodrygo, a tudi zadel prečko.

Nadaljevanje je bilo bolj živahno, prvi pa so zapretili Italijani. Že v 47. minuti je po natančnem strelu Maria Pašalića z glavo vratar Thibaut Courtois z zadnjimi močmi žogo odbil v kot.

Zadeli pa so nato Španci. V 59. minuti je obrambo Atalante premešal Vinicius in podal pred gol, kjer je bil povsem sam Federico Valverde in je s treh metrov le potisnil žogo v mrežo.

Real je po zadetku stopnjeval pritisk, Musso pa je moral posredovati ob nevarnem strelu Viniciusa, minuto zatem pa še Juda Bellinghama.

Atalanta je precej popustila, v 69. minuti pa se je prvič v novem dresu razveselil še Mbappe. Po akciji Rodryga in Viniciusa je dobil žogo na 12 metrih in neubranljivo meril pod prečko.

Real je ob zanesljivem vodstvu le še nadziral potek tekme, italijanski tekmeci pa ob nekaj polpriložnostih niso imeli prave možnosti za preobrat.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.