Mbappé rešil Messija, petarda Manchester Cityja

Foto: Epa
Foto: Epa
V Parizu in Lizboni sta bili odigrani prvi tekmi osmine finala Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

V Parizu, kjer je domači Paris SG z golom v 94. minuti ugnal Real Madrid (1:0), sta imela trenerja Mauricio Pocchetino pri domačih in Carlo Ancelotti pri gostih na voljo praktično vsa pomembna orožja, eden zvezdnikov pariške zasedbe Neymar je tekmo začel na klopi, v igro je vstopil v 73. minuti.

Zato pa so bili v napadalnih vlogah pri Parižanih Lionel Messi, Angel di Maria in najverjetneje od poletja dalje član Reala Kylian Mbappé, ki so v prvem delu povzročali kar nekaj težav Realovi obrambi, med drugim je dvakrat prodrl Mbappé, v peti minuti je Di María preslabo streljal, v 18. pa je sam preslabo zaključil akcijo s prešibkim strelom, ki ga je Thibaut Courtois obranil. Tik pred koncem polčasa je nase v napadu opozoril tudi Real, a je bil Casemiro premalo natančen.

Tudi v uvodu drugega polčasa so bili živahnejši Francozi, Mbappé pa je v 61. minuti v kazenskem prostoru izsilil prekršek Danija Carvajala, tako da je sledila enajstmetrovka. To je izvedel Messi, toda izkazal se je Courtois. V 77. minuti je za malo cilj zgrešil najnevarnejši domačin Mbappé, toda eden najboljših posameznikov tekme je v četrti minuti sodniškega dodatka prispeval zmagoviti gol, ko je spet prodrl z leve strani in nato matiral sicer razpoloženega Courtoisa.

Povratne tekme osmine finala bodo 8., 9. 15. in 16. marca.

Foto: Epa Sporting Lizbona Manchester City

V Lizboni je Manchester City, ki je med drugim pogrešal poškodovana Jacka Grealisha in Gabriela Jesusa, hitro upravičili vlogo nespornega favorita in nadigral domači Sporting (0:5).

Že po dobre pol ure so Angleži vodili s 3:0, potem ko so zadeli Riyad Mahrez v sedmi minuti z bližine, Bernardo Silva, ki je deset minut pozneje zadel z močnim polvolejem pod prečko malce z leve strani, in Phil Foden, ki je v 32. minuti žogo ob neodločnih branilcih Sportinga iz bližine poslal v mrežo. Že v 44. minuti je bilo že 4:0 po drugem zadetku Bernarda Silve.

Isti igralec je znova zadel tudi v 50. minuti, a iz prepovedanega položaja, tako da je ostalo pri 4:0. V 58. minuti pa je Raheem Sterling dosegel povsem regularen zadetek, ko je izvrstno v zgornji kot Sportingovih vrat žogo poslal s slabih 20 metrov.

Liga prvakov, osmina finala (prve tekme):

Paris SG - Real Madrid 1:0 (0:0)
Sporting Lizbona - Manchester City 0:5 (0:4)
Inter - Liverpool
RB Salzburg - Bayern München
Benfica - Ajax
Chelsea - Lille
Atlético Madrid - Manchester United
Villarreal - Juventus

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.