Mazejevi niso napačno izmerili časa

Foto: Reuters Tina Maze se je na superveleslalomu čudila svojemu rezultatu. (Foto: Reuters)
Fis je na novinarski konferenci v Garmischu zavrnila možnost, da bi bili časi, ki so jih na svetovnem prvenstvu namerili alpskim smučarjem in smučarkam ter nato uradno objavili, napačni.
Oglej si celoten članek

Doslej je bilo kar nekaj primerov, ko so se na zaslonih zapisali napačni podatki, tudi pri Tini Maze. Tina je bila v torek 11. na superveleslalomu, prvi disciplini prvenstva. Sprva so ji po prihodu pripisali in na zaslonih v ciljni areni objavili bistveno slabši čas. Šele po slabih desetih minutah so ga spremenili na 1:25,06; pred tem je bil dobre pol sekunde slabši.

"Vsi časi, ki so uradno objavljeni, so sto odstotno pravilni," je na novinarski konferenci zatrdil Francesco Cattaneo, manager Fisa za merjenje časa. Tudi pri času Švicarja Didierja Cucha, ki je bil srebrn na smuku, se je na zaslonu v cilju pojavila napaka. Ure se namreč sploh niso ustavile in so tekle naprej tudi, ko je bil Švicar že v cilju. Podobnih primerov je bilo še nekaj.

Organizatorji so krivdo za zaplete usmerili na elektronske naprave, ki jih je 'zmotil' glasni napovedovalec oziroma med seboj slabo umerjene naprave. "Težav s časom, ki so se pojavljale doslej, ne bo več," pa je zagotovil predsednik upravnega odbora organizacijskega komiteja SP, Peter Fischer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.