Mazejeva se je oglasila ob dopinški aferi

Foto: EPA tina maze solden tiskovna konferenca
Smučarska šampionka je podala mnenje.
Oglej si celoten članek

Ljubitelji slovenskega športa so danes izvedeli neprijetno novico, da je kolesar Jani Brajkovič lani aprila padel na dopinškem testu, zdaj pa je dobil desetmesečno prepoved tekmovanja. Med tistimi, ki so z neodobravanjem sprejeli novico o novem dopinškem prekršku v slovenskem športu je bila tudi nekdanja smučarska šampionka Tina Maze. Ta je poudarila, da je to le še en razlog, zakaj ne spremlja kolesarstva in ga tudi ne bo.

Njen odziv je naletel na nekaj odobravnja, a tudi na nestrinjanje. Mnogi so dvakratno olimpijsko prvakinjo hitro opozorili na primer Stefana Luitza, ki so mu pred dnevi vzeli zmago, ker si je med vožnjama na veleslalomu v Beaver Creeku na začetku sezone pomagal z vdihavanjem kisika, kar je leta 2016 FIS prepovedala.

Kolesarstvo je v zadnjem času sicer vse bolj priljubljeno v Sloveniji predvsem po zaslugi Primoža Rogliča, ki je v preteklem letu dobil dirke po Baskiji, Romandiji in Sloveniji, hkrati pa bil tudi četrti na Touru, ter Mateja Mohoriča, ki je slavil na dirkah po Beneluksu in Nemčiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 12:38 17. Januar 2019.

    mizimazi in polpismeni "komentatorji" !! povedala je svoje MNENJE IN NE OBSOJALA !!! ma butlni kot buteljni "športniki "" HAHAHA …

  • 12:45 16. Januar 2019.

    V kolesarstvu je bil, je in bo prisoten doping, pa čeprav samo Aspirin, ker si ga namerno vzel. Ko bodo …

  • 12:33 16. Januar 2019.

    Pač v kolesarstvu je bil, je in bo prisoten doping, pa "čeprav samo Aspirin, ker si ga vzel namerno. Kolesarji …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.