Marquez nadaljuje prevlado v Alcanizu

Foto: Epa
Foto: Epa
Šestkratni svetovni prvak elitnega razreda Marc Marquez je bil najhitrejši v kvalifikacijah za VN Aragona. Pred tem je v petek dobil tudi oba prosta treninga.
Oglej si celoten članek

Španec Marc Marquez (Ducati-Gresini) si je v španskem Alcanizu priboril najboljše štartno mesto v kvalifikacijah serije moto GP za nedeljsko VN Aragona, 12. dirki sezone za SP.

Šestkratni svetovni prvak je zanesljivo ugnal rojaka Pedro Acosta (GasGaS-Tech3), ki je zaostal 84 stotink sekunde in Italijana 1:47.606 Francesca Bagnaia (Ducati), ki vodi v seštevku za SP.

Tik za Bagnaio je končal njegov največji tekmec v boju za SP Španec Jorge Martin (Ducati-Pramac), za tem pa rojak Alex Marquez (Ducati-Gresini) in Italijan Franco Morbidelli.

Dirkače že popoldan čaka sprinterska dirka, v nedeljo pa nato klasična VN Aragona.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:20 31. Avgust 2024.

    Presenečeni bomo, ko bodo prenehali oglaševat MotoGP..kot bi bil to nacionalni šport..Mimo tega, da nimamo tekmovalca niti tekmovališč. Kako pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.