Markov z Bolgarijo, Mihailičenko z Ukrajino

Foto: Žurnal24 Aleksej Mihailičenko je s Sovjetsko zvezo igral na Euru 1988, tokrat pa bo z Ukr
Reprezentance, ki se jim letos ni uspelo uvrstiti na Euro 2008, že gledajo v prihodnost. Ukrajinci so tako za selektorja, ki jih bo popeljal na SP 2010 že izbrali Alekseja Mihailičenka, Ukrajinci pa Plamena Markova.
Oglej si celoten članek

Ukrajinska nogometna reprezentanca je dobila novega selektorja. Vodstvo ukrajinske nogometne zveze je odgovorno nalogo zaupalo nekdanjemu reprezentantu Sovjetske zveze Alekseju Mihailičenku. "Mihailičenko je naš novi selektor in nas bo vodil v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2010," je bil jedrnat predsednik zveze Grigorij Surkis. Štiriinštiridesetletni Mihailičenko, ki je kot igralec osvojil naslove sovjetskega prvaka s kijevskim Dinamom (1985, 1986 in 1990), italijanskega s Sampdorio (1991) in škotske naslove z Glasgow Rangers v letih 1992 do 1996, je podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dve leti. V trenerski karieri se Mihailičenko lahko pohvali z naslovoma ukrajinskega prvaka z Dinamom iz Kijeva leta 2003 in 2004, izbrano vrsto do 21 let pa je leta 2006 popeljal v finale zaključnega turnirja stare celine. Na klopi članske vrste je zamenjal Olega Blohina, ki je odstopil po tem, ko mu Ukrajine ni uspelo popeljati na letošnje evropsko prvenstvo, ki bo poleti v Avstriji in Švici.


Plamen Markov je novi prvi mož Bolgarije. © Action Images

 
Bolgarska nogometna zveza je na mesto selektorja reprezentance imenovala Plamena Markova , ki bo na tem odgovornem trenerskem mestu zamenjal Dimitra Peneva . Eden od kandidatov za bolgarskega selektorja je bil tudi Srečko Katanec , ki pa je pred časom podaljšal pogodbo z Makedonijo. Markov bo bolgarsko izbrano vrsto vodil v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki leta 2010, v skupini H pa bodo skupaj z Bolgarijo igrale še reprezentance Italije, Irske, Cipra, Gruzije in Črne gore.  Petdesetletni strokovnjak je v obdobju od leta 2001 do 2004 že vodil bolgarsko reprezentanco, po neuspešnih kvalifikacijskih nastopih za uvrstitev na evropsko prvenstvo na Portugalskem leta 2004 pa se je moral posloviti. Bolgarija je v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo, ki bo od 7. do 29. junija v Avstriji in Švici, nastopala v skupini s Slovenijo in osvojila tretje mesto (25 točk).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.