Marija je rabila tri nize

Foto: Žurnal24 Dinara Safina ni imela posebnih težav proti rojakinji Anastaziji Pavljučenko.
V petek na Roland Garrosu: Ivanovićeva je zmagala, Venus Williams izpadla. Marija Šarapova je za zmago proti Kazahstanki Jaroslavi Švedovi potrebovala tri nize.
Oglej si celoten članek
 

OP Francije, 3. kolo:

D. Safina (Rus) : A. Pavljučenko (Rus) 6:2, 6:0
A. Ivanovič (Srb)
: I. Benešova (Češ) 6:0, 6:2
V. Williams (ZDA) : A. Szavay (Mad) 0:6, 4:6
VSI IZIDI IN TEKME V ŽIVO!

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal se je zlahka prebil v osmino finala odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu. Prvi igralec sveta in prvi nosilec je v tretjem krogu s 6:1, 6:3 in 6:1 izločil Avstralca Lleytona Hewitta . Nadal se bo v osmini finala pomeril z boljšim iz dvoboja med rojakom Davidom Ferrerjem in Švedom Robinom Soderlingom. Naprej se je uvrstil tudi tretji nosilec Škot Andy Murray , saj je njegov nasprotnik Srb Janko Tipsarević zaradi poškodbe dimelj dvoboj predal. Zato pa se je že poslovil domačin Gilles Simon , sicer sedmi nosilec turnirja.

Uspešna pa je bila tudi prva igralka sveta. Rusinja Dinara Safina je v tretjem krogu s 6:2 in 6:0 ugnala rojakinjo in 27. nosilko Anastazijo Pavljučenko . Srbkinja Ana Ivanović je opoldne brez večjih težav s 6:0 in 6:2 premagala Čehinjo Iveto Benešovo . Zmagovalka lanskega Wimbledona, Američanka Venus Williams , je na peščenih igriščih Roland Garrosa doživela nov šok in še tretje leto zapored izpadla v tretjem krogu. Tokrat ji je vstop v osmino finala preprečila 29. nosilka, Madžarka Agnes Szavay , ki je po 81 minutah igre slavila gladko zmago s 6:0 in 6:4. Uspešna je bila tudi nekdaj prva igralka sveta Rusinja Marija Šarapova , ki je v treh nizih premagala Kazahstanko Jaroslavo Švedovo .

 

Preberite še:

Intervju: Polona Hercog.
Polona blizu drugega presenečenja.

Konec Pariza za Klepačevo
Potem ko se na OP Francije v Parizu v sredo slovenska teniška igralka Polona Hercog ni uspela prebiti v tretje kolo v posamični konkurenci, je zdaj izpadla še Andreja Klepač , ki je s partnerico Belorusinjo Jekaterino Dzehalevič tudi izgubila v drugem krogu. Boljši od slovensko-beloruske naveze sta bili tretji nosilki, Španki Medina Garrigues in Virginia Ruano Pascual , ki sta si vstopnico v tretji krog priborili v dveh nizih s 6:2 in 6:4.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.