Maribor z dolgim nosom

Foto: Žurnal24 Nogometaši Interblocka so se veselili kot med sladke zmage v Mariboru.
Finalista nogometnega pokala Hervis sta Koper in Interblock. Varovanci Nedžada Okčiča so izgubili z Gorico, a vseeno napredovali, Interblock pa je v osrčju Štajerske ugnal vijolične.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora so na povratni polfinalni tekmi pokala Hervis izgubili proti Interblocku z 2:3 (1:1). Ljubljančani so se tako uvrstili v finale tega tekmovanja, prva tekma se je namreč končala z izidom 2:2. Branilci naslova iz Ljubljane so tekmo na Štajerskem začeli iz malce slabšega položaja, saj so doma dobili kar dva zadetka. Toda predvsem v prvem polčasu so pustili zelo dober vtis in napovedali ogorčen boj za finale, ki jim ga je dokončno zagotovil Iličić v 86. minuti. V finalu se bo tako Interblock, ki je doslej svoj edini finale pokala tudi dobil, pomeril s prav tako še neporaženim moštvom v finalih tega tekmovanja, Koprom.

Nogometaši Luke Kopra so na povratni tekmi polfinala Hervis uspeli ubraniti prednost s prvega srečanja (4:2) in se kljub porazu z 0:1 uspeli uvrstiti v finale slovenskega pokala na račun Hita Gorice. Gol Mladena Kovačevića v 68. minuti je bil tako le tolažilna nagrada za varovance Mirana Srebrniča, ki bodo letos po vsej verjetnosti ostali brez mesta v Evropi. Koprčani, ki so v prvenstvu še vedno na robu prepada, bi lahko tako v pokal Uefa še vedno prišli po "stranski poti".

Pokal Hervis, polfinale, povratni tekmi:

Luka Koper : HiT Gorica 0:1 (0:0) 4:3*
M. Kovačević (68)

Maribor : Interblock 2:3 (1:1) 4:5*
Mezga (45), Tavares (52); Ćović (32), Berić (71), Iličić (86)

*skupni izid

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.