Maribor v Ljudski vrt s tremi goli naskoka

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Nogometaši Maribora so opravili levji delež k uvrstitvi v polfinale pokala Slovenije, ko so s 5:2 (2:0) v gosteh premagali Šenčur.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora so v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije v gosteh premagali Šenčur s 5:2 (2:0). Povratna tekma teh ekip bo 4. decembra, v polfinalu pokalnega tekmovanja pa so že ljubljanska Olimpija, velenjski Rudar in Gorica.

Mariborčani so četrtfinalni dvoboj začeli z zamudo zaradi obveznosti v evropskih tekmovanjih, danes pa so spravili pod streho prvo polovico dvoboja z gorenjskimi drugoligaši. V Mariboru bodo državni prvaki branili tri gole naskoka, potem ko so borbeni domačini v zadnjem delu tekme znižali visok zaostanek.

Maribor je namreč vodil že s 4:0, najprej je v prvem delu dvakrat zadel Martin Milec (v 20. minuti z bele točke ter še v 29.), v nadaljevanju pa sta domačega vratarja premagala še Dejan Mezga (57.) in Petar Stojanovič (68.). Za Šenčur je nato v 70. minuti znižal Luka Pavlin, v 88. pa je zadel še Marko Nunić. že v sodnikovem dodatku je za končnih 5:2 poskrbel Nusmir Fajić.

Olimpija je v četrtfinalu izločila Domžale, Rudar je bil boljši od Celja, Gorica pa od Aluminija.

Pokal Slovenije, četrtfinale, prva tekma:

Šenčur : Maribor 2:5 (0:2)
Pavlin (70), Nunić (88); Milec (20/11m, 29), Mezga (57), Stojanović (68), Fajić (90)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.