Maribor prodal svojega zvezdnika in napolnil klubsko blagajno

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Makoumbou se je iz Maribora preselil na Sardinijo.
Oglej si celoten članek

Francoski nogometaš Antoine Makoumbou je tudi uradno prestopil iz Maribora k italijanskemu Cagliariju, sta kluba objavila na družbenih omrežjih. Po poročanju italijanskih medijev in slovenskega športnega časopisa Ekipa SN v preteklih dneh so vijoličasti za prestop 23-letnika prejeli okoli dva milijona evrov.

Makoumbou, ki je z Mariborom v minuli sezoni postal državni prvak in klubu pomagal preskočiti še prvo oviro v letošnjih kvalifikacijah za ligo prvakov, je s klubom s Sardinije podpisal štiriletno pogodbo.

V Parizu rojeni Makoumbou, ki ima potni list Konga, je v mlajših kategorijah igral za Monaco, nato pa oblekel dres Ajaccia, za katerega pa ni odigral uradne tekme. Nato je sledila selitev k drugi ekipi Mainza, v jesenskem delu sezone 2020/21 pa je okrepil vrste Tabora Sežane.

Na Krasu je opozoril nase in najprej kot posojeni nogometaš odšel k Mariboru pred začetkom lanske sezone, vijoličasti pa so ga nato 1. januarja letos dokončno pripeljali v svoje vrste. Makoumbou je sicer za Tabor odigral 24 tekem, za Maribor pa 37. V dresu Mainza je pred tem zbral sedem tekem.

Za reprezetanco Konga, za katero je debitiral septembra lani, je odigral deset tekem in dosegel en gol.

Cagliari je sicer v lanski sezoni še nastopal v Serie A, a je sezono zaključil na nesrečnem 18. mestu, še zadnjem ki je vodilo v nižji rang tekmovanja. Obstanek se mu je izmuznil za vsega eno točko.

Klub, ki je leta 1970 celo postal italijanski prvak (kot prvi klub južneje od Rima), bo v novi sezoni vodil nekdanji odlični nogometaš Fabio Liverani, ki je tekom igralske kariere blestel ravno na Makoumboujevi poziciji centralnega vezista.

Za klub s Sardinije je v preteklosti igral tudi najboljši italijanski strelec vseh časov, Gigi Riva, klub pa je razen naslova Serie A iz leta 1970 še enkrat osvojil Serie B in štirikrat Serie C. Leta 1969 je Serie A končal na drugem mestu, prav tako pa je izgubil finale italijanskega finala. Za največji evropski uspeh Cagliarija pa velja polfinale Pokala UEFA iz leta 1994.

Foto: Twitter Antoine Makoumbou

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.