Remi na derbiju, 18-letni vratar preprečil zmago Mariboru

Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje
V 5. krogu Prve lige Telemach so se Ljubljančani in celjani razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).
Oglej si celoten članek

V Stožicah sta se srečala dva od treh glavnih pretendentov za naslov državnega prvaka. Olimpija je v tekmo šla z boljšo popotnico, saj na skupno osmih tekmah še ni doživela poraza, ob tem pa v državnem prvenstvu še ni prejela zadetka. Branilec naslova Celje se z nekaj težavami zaradi poškodb pod vodstvom Alberta Riere še išče, tudi kadrovsko, nenazadnje je Španec pred kratkim po Gregorju Bajdetu in Maticu Vrbancu odslovil še kapetana Denisa Popovića.

A to se je Celju poznalo le na trenutke. Imelo je več žogo v posesti, v strelih je bila konkretnejša Olimpija, na koncu pa sta si po dvakratnem vodstvu domače zasedbe oba akterja razdelila plen.

Ljubljančani so povedli že po dveh minutah in pol igre, potem ko je Raul Florucz preigral neodločno celjsko obrambo po desni strani ter podal pred vrata, kjer je Diogo Pinto zadel iz bližine.

Čeprav je imela Olimpija pobudo na začetku tekme, pa je v 11. minuti po lepi podaji Žana Karničnika prek Jošta Piška zagrozilo tudi Celje, vendar je na koncu žoga švignila malo mimo vrat. So pa gosti že v isti minuti opravili tudi prvo menjavo zaradi poškodbe Armandasa Kučysa.

Tega je zamenjal Edmilson, ki je v 21. minuti tudi izenačil, ko je zadel z glavo po podaji Maria Kvesića iz kota z desne strani, pozneje pa se znašel v še eni obetavni akciji.

Foto: Saša Despot nogomet Olimpija - Celje

Pet minut po prejetem golu je na drugi strani Raul Florucz z volejem iz osrčja kazenskega prostora zadel le zunanji del mreže vrat, Nemanja Motika je po veliki napaki gostov meril preveč po sredini v 36. minuti, malce pred tem pa je nase pri Celju opozoril novinec Juanjo Nieto z rahlo nenatančnim strelom z desne strani.

Florucz je bil v 42. minuti spet blizu zadetku, ko je preigral Karničnika na desni strani, po strelu pa je Lovro Štubljar žogo preusmeril v vratnico. Kvesić je v sodniškem dodatku iz ugodnega položaja žogo poslal čez domača vrata.

V 51. minuti pa je zeleno-bela vrsta znova povedla, po kotu Florucza z leve strani je z volejem z enajstih metrov zasedel Pedro Lucas. Nieto je dobrih deset minut pozneje spet preizkusil Matevža Vidovška, ki je spet klonil v 78. minuti, ko ga je iz bližine z glavo po novi prekinitvi premagal Luka Menalo.

V 84. minuti je Ivan Durdov zgrešil žogo pred vrati po dolgi diagonalni podaji, tako da je ta končala v vratnici, to pa je bila tudi zadnja priložnost razburljive tekme.

Maribor v 86. minuti zastreljal enajstmetrovko

Obračun Radomelj in Maribora se je kar nekoliko nepričakovano končal z delitvijo točk. Če so bili Štajerci, ki so zapravili tudi enajstmetrovko, večji del tekme nekoliko boljši, pa so domačini znali še kako ogroziti neprepričljive goste, ki jih v četrtek čaka nova evropska preizkušnja.

Radomljani so tekmo začeli z le eno spremembo v začetni enajsterici v primerjavi s prejšnjo tekmo, precej več rotacije pa je bilo v mariborski zasedbi. Za to je bila zahtevna evropska preizkušnja, vmes sta posegli še poškodbi Josipa Iličića in Martina Milca, tako da je Ante Šimundža menjal kar osem igralcev glede na prejšnji obračun.

Kljub temu so Štajerci od prve minute prevzeli pobudo, napadali, v 15. minuti pa prvič nevarno ogrozili vrata 18-letnega Jakoba Kobala, ki je spet branil namesto poškodovanega Emila Velića. Takrat je prvi strelec lige Arnel Jakupović z desne strani žogo poslal mimo oddaljene vratnice.

Po 20 minutah so domači le umirili goste, ki pa so v 29. minuti povedli. Peti gol v sezoni je dosegel Jakupović, ki je zadel po podaji Svena Šoštariča Kariča z leve strani. Pozneje so Mariborčani nadzorovali dogajanje, ob koncu polčasa je sicer poskusil še Karol Borys, vendar ne posebej nevarno.

Foto: twitter NK Maribor Etienne Beugre

Nevarnejši pa je bil strel Redwana Bourlesa v 55. minuti, ko je z roba kazenskega prostora dobro meril, a je Kobal s konicami prstov žogo preusmeril v prečko. V isti minuti je na drugi strani moral posredovati tudi Ažbe Jug, ki je obranil tudi poskus Roka Štormana z roba kazenskega prostora v 58. minuti.

V 61. minuti pa so Radomljani izenačili, potem ko je Matej Malenšek dobro sprejel žogo na drugi vratnici po podaji z desne strani in jo pospravil v mrežo. Šimundža je reagiral in v igro poslal Hilala Soudanija in Jana Repasa, v 79. minuti je prav Soudani, ki se je do konca tekme držal za levo stegensko mišico, žogo poslal malo čez prečko radomeljskih vrat.

V 85. minuti pa je Gaber Dobrovoljc v kazenskem prostoru igral z roko, Maribor prišel do enajstmetrovke. Z bele pike je streljal Jakupović, a mu je Kobal strel obranil. Razburjenj še ni bilo konec, Nino Kukovec je takoj zatem zadel na drugi strani za Radomlje, vendar je bil v prepovedanem položaju.

Kobal je obranil še en strel Jakupovića v sodniškem dodatku, v katerem so imeli Mariborčani v četrti minuti tega dela igre na voljo še prosti strel z desne strani, a iztržili le kot. Domači so tik pred koncem imeli še lepšo priložnost, po kotu je streljal z glavo Dobrovoljc, poraz gostov pa je preprečil Jug.
 

Prva liga Telemach, 5. krog:

Primorje : Domžale   2:1 (1:1)
Smajlagić 45.+2, Gulič 63./11-m; Šturm 8.

Mura : Bravo   2:3 (1:3)
Maroša 12./11-m, Spiridonović 94.; Stanković 13., 26., Ivanšek 22.

Koper : Nafta 1903   3:0 (0:0)
Mijailović 51., Petriško 55., Omladič 77.

Kalcer Radomlje : Maribor   1:1 (0:1)
Malenšek 61.; Jakupović 29.

Olimpija : Celje   2:2 (1:1)
Diogo Pinto 3., Pedro Lucas 51.; Edmilson 21., Menalo 78.

Lestvica:
 1. Olimpija          5  3  2  0  7:2 11
 2. Bravo             5  3  1  1 10:5 10
 3. Koper             5  3  0  2  6:2  9
 4. Mura              5  3  0  2  7:6  9
 5. Maribor           4  2  2  0  8:4  8
 6. Celje             4  2  1  1  8:6  7
 7. Primorje          5  2  0  3  5:9  6
 8. Kalcer Radomlje   5  1  1  3  5:8  4
 9. Nafta 1903        5  1  0  4  2:10 3
10. Domžale           5  0  1  4  3:9  1
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.