Maribor izgubil v Bolgariji

Foto: twitter NK Maribor NK MAribor
Mariborčani na prvi tekmi izgubili z Botevom.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora so v prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij evropske lige v gosteh izgubili z Botevom iz Plovdiva z 1:2 (1:1). Povratna tekma bo 18. julija v Mariboru.

Mariborčani se z gostovanja pri Botevu Plovdivu tako vračajo z minimalnim porazom. Če bo Mariboru uspelo preskočiti bolgarsko oviro, ga v 2. kvalifikacijskem krogu čaka Panathinaikos. V primeru izpada pa bodo vijolični evropsko pot nadaljevali v 2. kvalifikacijskem krogu konferenčne lige.

Mariborčani so dvoboj s klubom, katerega član je tudi Alen Korošec (ta je dobil priložnosti za igro šele v 88. minuti), začeli slabo. Praktično prvo nevarno akcijo so domači končali z zadetkom; po slabem izbijanju Martina Milca je do žoge prišel Ivelin Popov in podal z desne strani, Anthony Ujah je visoko skočil, žogo poslal v prečko, od koder se je odbila v gol Ažbeta Juga.

A je bil tudi odgovor slovenske ekipe hiter. Mariborčani so v 18. minuti kombinirali ob robu kazenskega prostora, odbita žoga pa je prišla do Pijusa Širvysa, ki se je odločil za močan strel z 22 metrov in presenetil vratarja Matveia Igonena. Ta je slabo posredoval.

Foto: twitter NK Maribor NK MAribor

Le nekaj minut zatem je iz bližine zadel še Hilal Soudani, a so sodniki gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

V prvem polčasu bi lahko še enkrat zadeli tudi domači. Z roba kazenskega prostora je v 30. minuti močno udaril James Eto'o, žoga pa je zadela prečko.

V nadaljevanju tekme so okvir vrat zadeli tudi gostje; v 54. minuti je po podaji Jana Repasa do Edgarda Beugreja slednji poslal žogo ob vratarju Plovdiva, a zadel le vratnico.

Strel Josipa Ilićića v 64. minuti ni bil dovolj močan, da bi vratar Igonen klonil.

Nato pa so zadeli domači za 2:1. Akcijo je začel Samuel Akere s prodorom po desni strani, potem vzporedno z golovo črto podal na levo, kjer je bil povsem sam pred golom Nikola Ilijev in zadel.

Kljub nekaj polpriložnostim gostov se izid ni več spremenil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.