Maribor 96. ekipa sveta

Foto: Sami Rahim/mediaspeed.net
Foto: Sami Rahim/mediaspeed.net
Maribor je po izračunih Mednarodnega inštituta za nogometno zgodovino in statistiko trenutno na 96. mestu. Na prvem mestu je Barcelona pred Realom in Manchester Unitedom.
Oglej si celoten članek

Mednarodni inštitut za nogometno zgodovino in statistiko (IFFHS) je objavil najboljše klube v zadnjem obdobju. Na tokratni obnovljeni lestvici je še vedno na prvem mestu katalonski velikan Barcelona (331 točk), na drugem mestu ji sledi Real Madrid (309).

Za njima je prišlo do precejšnjih sprememb; predvsem zaradi presenečenj na južnoameriškem prvenstvu in v obeh evropskih klubskih tekmovanjih. Na tretje mesto se je s četrtega povzpel Manchester United (287 točk), Porto je zdaj četrti (264,5). V "top 10" so še milanski Inter, ki je napredoval na peto mesto (244), sledijo mu Schalke (242), Villarreal (240), Velez Sarsfield (237) ter Manchester City in Bayern München, ki si delita deseto mesto (236).

Od slovenskih klubov je najvišje Maribor, ki je z 92. nazadoval na 96. mesto (119,5). Drugi najboljši slovenski klub v točkovanju IFFHS je Olimpija, ki je napredovala na 181. mesto (94), Domžale pa so na 378. mestu (64).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.