Man City postal prvi zasledovalec Chelseaja

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Derbi kola na stadionu St, Mary's je pripadel Manchester Cityju (0:3), ki se je povzpel na drugo mesto na lestvici. Tottenham je doma premagal Everton (2:1).
Oglej si celoten članek

Nogometaši Manchester Cityja so v gosteh suvereno premagali Southampton (0.3) in svetnike izrinili z drugega mesta. Varovanci Manuela Pellegrinija so sedaj šest točk za vodilnim Chelseajem, ki je v soboto remiziral v Sunderlandu (0:0). Aktualni prvaki so za zmago plačali visoko ceno, saj je bil sredi drugega dela, pri izidu 0:1, izključen branilec Eliaquim Mangala, njegov stanovski kolega in kapetan Vincent Kompany pa je z igrišča odšepal v zadnjih trenutkih tekme.

V prvem polčasu je imel City terensko premoč in je nekajkrat močno ogrozil gol Fraserja Forsterja, sodnik pa bi po očitnem prekršku nad Sergiem Agüerom moral pokazati na belo točko, a je kaznoval Argentinca zaradi domnevnega simuliranja. Southampton se je osredotočil na protinapade in bil tudi sam na pragu vodstva.

V drugem delu so tudi domači skušali igrati bolj napadalno, a so se v 51. minuti znašli v zaostanku, ko je Agüero asistiral Yayi Touréju, ki je z 20 metrov premagal Forsterja. V 74. minuti je svoj drugi rumeni karton, potem ko je storil prekršek nad Shanom Longom, dobil Mangala, a je živce gostujočih navijačev v 80. minuti pomiril Frank Lampard z natančnim in močnim strelom iz podobnega položaja kot Touré. V zaključku sta po eno priložnost na vsaki strani zapravila Agüero in Graziano Pellè, zmago gostov pa je v 88. minuti, po podaji Agüera, potrdil Gaël Clichy s svojim prvim golom za City.

Soldado le našel mrežo

Na zadnji tekmi kola je Tottenham doma premagal Everton (2:1) in se prebil na sedmo mesto, tik pod Arsenal. Gostje so sicer povedli že v 15. minuti prek Kevina Mirallasa, že šest minut kasneje je po odbiti žogi izenačil Christian Eriksen. Odločilni zadetek je v končnici prvega polčasa dosegel Roberto Soldado, ki je zabil prvič v letošnji ligaški sezoni.

Premier league, 13. kolo:

WBA : Arsenal 0:1 (0:0)
Welbeck 60.

Burnley : Aston Villa 1:1 (0:1)
Ings 86./11m; J. Cole 38.

Liverpool : Stoke City 1:0 (0:0)
Johnson 85.

Manchester United : Hull City 3:0 (2:0)
Smalling 16., Rooney 42., Van Persie 66.

QPR : Leicester City 3:2 (2:1)
Morgan 37./ag, Fer 45., Austin 73.; Cambiasso 4., Schlupp 67.

Swansea City : Crystal Palace 1:1 (1:1)
Bony 15.; Jedinak 25./11m

West Ham United : Newcastle United 1:0 (0:0)
Cresswell 56.
RK: Sissoko (Newcastle) 76. 

Sunderland : Chelsea 0:0 (0:0)

Southampton : Manchester City 0:3 (0:0)
Touré 51., Lampard 80., Clichy 88.
RK: Mangala (City) 74.

Tottenham Hotspur : Everton 2:1 (2:1)
Eriksen 21., Soldado 45.; Mirallas 15.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.