Lyon osvojil francoski superpokal

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Olympique Lyona so osvojili letošnji francoski superpokal, ki so ga četrtič zapored igrali izven Francije. V ameriškem Harrisonu je Lyon, pokalni zmagovalec, po streljanju enajstmetrovk premagal Montpellier, prvaka države.
Oglej si celoten članek

Lyon je s tem sedmič osvojil ta pokal, kar je rekordni dosežek. Po rednem delu in podaljšku je bilo 2:2 (1:1).

Jimmy Briand je za izenačenje na 2:2 zadel v 77. minuti in nato zabil še odločilni zadetek v streljanju kazenskih strelov, ko je Lyon zadel štirikrat, tekmeci pa le dvakrat.

Montpellier je bil pred tem dvakrat v prednosti, saj je John Chukwidi Utaka svojo ekipo v vodstvo popeljal v 27. minuti, Emmanuel Herrera pa iz enajstmetrovke v 55. minuti. Bafetimbi Gomis je v 44. minuti poskrbel, da je bil izid tudi ob polčasu neodločen.

Lyon : Montpellier  6:4* (2:2), (1:1)
Gomis (44), Briand (77); Utaka (27), Herrera (55)
*po enajstmetrovkah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.