Loeb zmagal in prevzel vodstvo

Foto: Žurnal24 Sebastien Loeb je s Citroenom skočil na prvo mesto.
Francoz Sebastien Loeb je zmagovalec relija na Irskem, 15. in predzadnje letošnje dirke svetovnega prvenstva. Drugo mesto je osvojil njegov moštveni kolega Španec Dani Sordo, tretji pa je bil Finec Jari-Matti Latvala (Ford).
Oglej si celoten članek
Sebastien Loeb (Citroen) je prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, saj je njegov veliki tekmec in doslej vodilni Finec Marcus Grönholm (Ford) po nesreči odstopil že prvi dan relija.

Loeb je dosegel 36. zmago v karieri, pred zadnjo dirko sezone pa ima pred Grönholmom šest točk naskoka (110-104) in tako odprto pot do četrtega zaporednega naslova svetovnega prvaka. Na zadnjem reliju v Walesu čez 14 dni mu bo za ubranitev naslovov zadnjih treh let zadoščalo že peto mesto, tudi če bo Grönholm zmagal. Ford je za tolažbo že osvojil konstruktorski naslov za leto 2007, saj je Mikko Hirvonen s četrtim mestom osvojil dovolj točk, da Citroen na zadnji dirki ne more več do prvega mesta.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.