Loeb v Monaku že vodi

Foto: Žurnal24 Sebastian Loeb je v Monte Carlu povedel že na uvodnih hitrostnih preizkušnjah.
Svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb je najhitreje začel novo sezono svetovnega prvenstva. Po treh petkovih hitrostnih preizkušnjah ima 23 sekund prednosti pred Danielom Sordom.
Oglej si celoten članek
 

Reli Monte Carlo, po 8. HP

1. S. Loeb (FRA) 1:36:44,9
2. D. Sordo (ŠPA) +56,6
3. M. Hirvoven (FIN) +1:22,8

Svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb (Citroen) je najhitreje začel novo sezono svetovnega prvenstva. Na 76. reliju Monte Carlo je imel svetovni prvak po prologu 12 sekund naskoka pred moštvenim sotekmovalcem Špancem Danijem Sordom. Letošnja sezona SP se je začela z dvema nočnima hitrostnima preizkušnjama v okolici mesta Valence. Tretjeuvrščeni Fordov voznik Mikko Hirvonen si je že v četrtek nabral 44 sekund zaostanka za Loebom. Sebastien Loeb, ki v Monte Carlo brani lanskoletno zmago, pa tudi v petek nadaljuje z odlično vožjo. Po osmih hitrostih preizkušnjah ima skoraj eno minuto prednosti pred sotekmovalcem Danijem Sordom. Tretji Finec Mikko Hirvonen s Fordom zdaj zaostaja že več kot minuto. "Vozi zelo hitro, sicer pritiskam do konca, a ga je nemogoče uloviti. Želim ga ujeti, a se zavedam, da so za mano še drugi dirkači in moram predvsem ostati na stezi in pred njimi," je po peti hitrosti preizkušnji o moči Loeba razlagal Sordo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.