Za vedno je odšel legendarni kapetan

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Poslovil se je škotski branilec, ki je v Liverpoolu pustil velik pečat.
Oglej si celoten članek

Ron Yeats, prvi kapetan angleškega nogometnega velikana Liverpoola, ki je osvojil angleški pokal FA, je umrl v starosti 86 let, je danes sporočil klub. V poklonu na svoji spletni strani je klub z Anfielda škotskega branilca opisal kot velikana, ki je kot kapetan igral na več kot 400 tekmah v šestdesetih letih prejšnjega stoletja.

V Aberdeenu rojeni nogometaš, ki je v dresu rdečih debitiral julija 1961 pri 23 letih in kapetanski trak nosil deset let, je nekaj časa živel z Alzheimerjevo boleznijo.

Njegov rekord s 417 tekmami kot kapetan Liverpoola je podrl šele Steven Gerrard v zadnjem desetletju.

"Misli vseh v LFC so z Ronovo ženo Ann, vso njegovo družino in njegovimi prijatelji v tem neverjetno žalostnem času. Zastave na klubskih mestih bodo danes v znak spoštovanja spuščene na pol droga," so zapisali pri Liverpoolu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:04 7. September 2024.

    Ja nogometaši imajo velik pomen v medijih..Zakaj le ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.