Liverpool žaluje, bolezen vzela legendo kluba

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dosegel je enega najslavnejših zadetkov v bogati klubski zgodovini.
Oglej si celoten članek

Nekdanji napadalec angleškega nogometnega velikana Liverpoola Ian St. John je umrl v 83. letu starosti po dolgi bolezni, so danes zapisali rdeči na klubski spletni strani. St. John je umrl v ponedeljek pozno zvečer v bolnišnici Arrowe Park Hospital, obkrožen z družino, pa so sporočili njegovi najbližji.

Skupno je St. John v dresu Liverpoola med letoma 1961 in 1971 zbral 425 nastopov in dosegel 118 golov. Za reprezentanco Škotske je nastopil 21-krat in dosegel devet zadetkov.

Foto: Profimedia Ian St. John

Njegov najbolj ikoničen gol v klubski zgodovini je, ko je leta 1965 v sodnikovem dodatku zadel za zmago z 2:1 nad Leedsom in prvi klubski pokal FA v zgodovini.

St. John je bil obenem ključni igralec v sezoni 1961/62, svoji prvi na Anfieldu, ko je pomagal klubu napredovati v prvoligaško druščino. Njegov prestop iz škotskega Motherwella je bil tedaj rekorden za klub; vreden 37.500 funtov.

Pretresljivo Vratarja Liverpoola doletela družinska tragedija

"Misli vseh v klubu so danes v tem težkem času z Ianovo družino in prijatelji," so med drugim pri Liverpoolu zapisali na spletni strani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.