Lisičke za dvig temperature

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Red Foxes Foto: Žurnal24 Red Foxes Foto: Žurnal24 Red Foxes Foto: Žurnal24 Red Foxes Foto: Žurnal24 Red Foxes Foto: Žurnal24 Red Foxes Foto: Žurnal24 Red Foxes Foto: Žurnal24 Red Foxes Foto: Žurnal24 Red Foxes Foto: Žurnal24 Red Foxes Foto: Žurnal24 Red Foxes Foto: Žurnal24 Red Foxes Foto: Žurnal24 Red Foxes Foto: Žurnal24 Red Foxes Foto: Žurnal24 Red Foxes Foto: Žurnal24 Red Foxes Foto: Žurnal24 Red Foxes Foto: Žurnal24 Red Foxes
Na svetovnem prvenstvu v Turčiji gledalce med minutami odmorov zabavajo štiri plesne skupine. Največ pozornosti pa so deležne Ukrajinke, združene v ekipi Red Foxes.
Oglej si celoten članek

Red Foxes je najbolj znana plesna skupina v Evropi, ki se ponaša z nastopi na največjih tekmovanjih širom sveta. Dekleta so leta 2002 začela plesati na tekmah moskovskega CSKA, nato pa nastopila na olimpijskih igrah v Atenah in Pekingu, svetovnem košarkarskem prvenstvu na Japonskem in evropskih prvenstvih na Švedskem, v Srbiji, Španiji in na Poljskem.

Da gre za izjemno organizirano skupino, potrjuje tudi direktorica rdečih lisičk Olena Rožkova, ki budno spremlja svoje varovanke: "Doma imamo 300 plesalk, starih od devet let naprej, s katerimi načrtno vadimo. V Turčijo sem pripeljala 12 najbolj nadarjenih in zelo smo vesele, da smo tu." Skupina ima v repertoarju več kot 200 plesnih točk, na SP v Turčiji pa navijače držav udeleženk presenetijo s točko na glasbo iz njihovih domovin. Tudi Slovenci so prišli na svoj račun. "Želeli smo najti tako pesem, ki jo bodo slovenski navijači prepoznali v prvi sekundi. Zato smo izbrale komad Na Roblek, ki je zelo uspešen. Zanj so nam povedali člani akrobatske skupine Žabe na evropskem prvenstvu 2005 v Beogradu," pove Olena in doda, da se skupina že pripravlja na nogometno evropsko prvenstvo 2012, ki ga bosta gostili Ukrajina in Poljska.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.