Lipušček strelec zadetka ob visokem porazu Rigasa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski nogometaš Žiga Lipušček je debitiral v skupinskem delu evropske lige. V dresu RFS iz Rige je gostoval v Bukarešti pri FCSB in izgubil z 1:4.
Oglej si celoten članek

Slovenski branilec Žiga Lipušček je z RFS iz Rige gostoval pri FCSB v Bukarešti ter se vpisal med strelce v 23. minuti, ko je izenačil na 1:1. Pred tem je za domače v osmi minuti zadel Daniel Birligea, v 32. pa za novo vodstvo romunske zasedbe Marius Stefanescu. Zmago domačinov je v drugem polčasu z dvema goloma potrdil Darius Olaru.

Eden bolj pričakovanih dvobojev je bil v Rimu med Romo in Athleticom Bilbaom. Končal se je z 1:1, potem ko je v prvem polčasu za Rimljane zadel Artem Dovbik, v drugem pa je izenačil v 85. minuti Aitor Paredes.

Foto: Epa Liga Evropa

Fenerbahče je z 2:1 ugnal Union St. Gilloise, Malmö je doma izgubil proti Rangers iz Glasgowa z 0:2, Ajax je nadigral Bešiktaš s 4:0, Mika Godts je dosegel dva gola, Lyon je z 2:0 odpravil Olympiakos, Eintracht Frankfurt in Viktoria Plzen sta igrala 3:3, pri čemer so gosti za točko dosegli dva gola v 86. in 92. minuti.

V končnici je do zmage prišla Braga. Ta je proti Maccabiju iz Tel Aviva zaostajala z 0:1, nato pa je v 88. minuti zadel Bruma, ki je poskrbel tudi za preobrat v 95. minuti z bele pike. Gosti so po tem dobili dva rdeča kartona.

Foto: Epa Liga Evropa Tekma med Tottenhamom in Qarabagom se je začela z več kot polurno zamudo, saj so gosti obstali v londonskem prometu. To pa favoritov ni vrgli iz tira, tako kot ne rdeči kartona Raduja Dragusina že v osmi minuti. Brennan Johnson v prvem ter Pape Matar Sarr in Dominic Solanke v drugem so poskrbeli za pričakovano zmago. Za nameček je Toral Bajramov pri 0:2 zadel le okvir vrat z bele pike.

V sredo je norveški Bodö/Glimt brez pomoči Nina Žuglja gostil Porto in zmagal s 3:2, tekma med AZ Alkmaarjem in Elfsborgom se je prav tako končala s 3:2, za presenečenje pa je poskrbel tudi nizozemski Twente, ki je na Old Traffordu igral 1:1 z Manchester Unitedom.

Dinamo Kijev je z 0:3 izgubil proti Laziu, Galatasaray je s 3:1 odpravil Paok, Ludogorec pa je z 0:2 izgubil proti Slavii iz Prage. Nice in Real Sociedad ter Midtjylland in Hoffenheim so se razšli z 1:1. Anderlecht je premagal Ferencvaros z 2:1.

* Izidi, 1. krog:
- sreda, 25. september:
AZ Alkmaar - Elfsborg                 3:2 (1:1)
Bodö/Glimt - Porto                    3:2 (2:1)
(Nino Žugelj ni igral za Bodö/Glimt)
Dinamo Kijev - Lazio                  0:3 (0:3)
Galatasaray - Paok                    3:1 (0:0)
Ludogorec - Slavia Praga              0:2 (0:1)
Manchester United - Twente            1:1 (1:0)
Nice - Real Sociedad                  1:1 (1:1)
Anderlecht - Ferencvaros              2:1 (0:0)
Midtjylland - Hoffenheim              1:1 (1:0)

- četrtek, 26. septembra:
Fenerbahče - Union St. Gilloise       2:1 (1:0)
Malmö - Rangers                       0:2 (0:1)
Roma - Athletic Bilbao                1:1 (1:0)
Ajax - Bešiktaš                       4:0 (1:0)
Bukarešta - Rigas FS                  4:1 (2:1)
(Žiga Lipušček je igral celo tekmo za RFS)
Lyon - Olympiakos                     2:0 (0:0)
Braga - Maccabi Tel Aviv              2:1 (0:1)
Eintracht Frankfurt - Viktoria Plzen  3:3 (1:1)
Tottenham - Qarabag                   3:0 (1:0)

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.