Liga prvakov še naprej pod okriljem EHF

Foto: Žurnal24 zvizej_afp_main
Izredni kongres EHF je prinesel odločitev, da bo rokometna liga prvakov še vedno potekala pod okriljem EHF. Najverjetneje pa bo prišlo do nekaterih sprememb na finančnem podorčju in pri organizaciji EP.
Oglej si celoten članek
Evropska rokometna zveza (EHF) bo še naprej prirediteljica evropske lige prvakov. Na izrednem kongresu v Lillehamerju je EHF klubom obljubila več soodločanja pri oblikovanju tekmovanja in najmočnejše klube odvrnila od zamisli, da ustanovijo svojo ligo. EHF je prav tako sklenila, da bo nacionalnim rokometnim zvezam namenila več finančnih sredstev. Natančnejše predloge bo EHF predstavila aprila. Zaenkrat so bile ustanovljene le posebne komisije, ki bodo pripravile ustrezne rešitve v zvezi z odškodninami za igralce, ki bodo nastopali v državnih reprezentancah, hkrati pa se bodo soočile z morebitno spremembo termina in razporeda evropskih prvenstev, ki se bodo v bodoče morda igrala maja. Verjetno pa bo potreben tudi dogovor z Mednarodno rokometno zvezo (IHF), saj močnejši evropski klubi trdijo, da je reprezentančnih tekmovanj preveč in da denimo svetovno prvenstvo le nekaj mesecev po olimpijskih igrah nima pravega smisla.

Po novem naj bi nacionalne rokometne zveze za udeležbo na zaključnih turnirjih stare celine prejele startnino, najboljši bi dobili posebne premije, višina zneskov še ni znana, EHF pa naj bi prevzela tudi stroške za zagotovitev televizijskega signala. Obstajajo pa tudi predlogi, da naj bi prireditelj EP v bodoče obdržal tudi vsa sredstva z naslova prodanih vstopnic, EHF naj bi prireditelju namenila tudi nekaj sredstev za organizacijo. O zadnjih predlogih bo EHF odločala na kongresu septembra, veljati pa naj bi začeli leta 2010.

V ozadju današnjega izrednega kongresa je bila grožnja združenja "Group Club Handball", ki združuje 15 najmočnejših evropskih klubov, med katerimi sta tudi Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje, da bodo ustanovili svoje lastno elitno tekmovanje, saj klubi s svojimi zahtevami in željami doslej niso naleteli na želen odziv s strani EHF.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.