Uefa zaradi nezanesljivosti Italijanov naredila odmevno potezo

Foto: Profimedia Zunanjost stadiona San Siro v Milanu.
Foto: Profimedia Zunanjost stadiona San Siro v Milanu.
Eden največjih športnih dogodkov leta - finale Lige prvakov, ne bo odigran na predvidenem prizorišču.
Oglej si celoten članek

Finale nogometne Lige prvakov leta 2027 ne bo odigran na milanskem stadionu San Siro, kot je bilo načrtovano. Evropska nogometna zveza (Uefa) je to sporočila po zasedanju izvršnega odbora v Pragi. 

Ker mesto Milano ni moglo zagotoviti, da bo prenova stadiona in okolice končana do finala, se je Uefa odločila, da ga ne dodeli italijanski metropoli.

Uefa je napovedala, da bo ponovno odprla razpis za ustrezno lokacijo dogodka. Odločitev o novem prizorišču pričakuje maja ali junija prihodnje leto.

Finale aktualne sezone Lige prvakov bo 31. maja 2025 na Allianz Areni v Münchnu. Leto kasneje bo finale elitnega tekmovanja odigran v madžarski prestolnici Budimpešti.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.