Slovenski trio v Atenah ostal brez Lige prvakov

Foto: Epa Panathinaikos je klonil proti Bragi.
Foto: Epa Panathinaikos je klonil proti Bragi.
Dobili smo tri udeležence skupinskega dela nogometne Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Na Olimpijskem stadionu Spiros Louis v Atenah je Panathinaikos lovil zaostanek 2:1 s prve tekme proti portugalski Bragi. Grki so tudi na povratni tekmi klonili (0:1) in ostali brez Lige prvakov. 

Slovenski reprezentanti Andraž Šporar, Adam Gnezda Čerin in Benjamin Verbič so tekmo začeli na domači klopi. Šporar je vstopil v 62., Gnezda Čerin v 78. minuti, Verbič je ostal med rezervisti.

Panathinaikos je večino srečanja diktiral tempo, toda gostje so dobro zapirali dostope do svojih vrat. V 83. minuti so izpeljali hiter protinapad, ki ga je prisebno zaključil Bruma in odločil dvoboj. Ob koncu je bil pri Grkih zaradi drugega rumenega kartona izključen Juancar.

Drama v Carigradu

Foto: Epa Mauro Icardi Galatasaray Molde

Krvnik Olimpije - carigrajski Galatasaray, je na prvi tekmi na Norveškem ugnal Molde z 2:3, doma pa v napeti tekmi še enkrat slavil (2:1) in izpolnil cilj.

Turki so povedli že v sedmi minuti, potem ko je enajstmetrovko po predhodnem prekršku v kazenskem prostoru izkoristil Mauro Icardi. Gostje so se sredi drugega polčasa vrnili v igro, ko je po podaji Emila Breivika zadel rezervist Eirik Hestad. Norvežani so proti koncu tekme veliko tvegali, kar je z golom v sodnikovem dodatku izkoristil Angeliño in razveselil vročekrvne navijače.

Young Boys brez težav

Foto: Epa Filip Ugrinić Young Boys Maccabi Haifa

V Bernu je Young Boys po remiju brez zadetkov na prvi tekmi prepričljivo premagal Maccabi Haifo (3:0) in si vnovič zagotovil skupinski del elitnega tekmovanja.

Za Švicarje, ki sicer še zdaleč niso prevladovali v igri, je v 23. minuti z glavo zadel Cedric Itten, potem ko mu je lepo podal Meschack Elia. Slednji je bil vmešan tudi pet minut kasneje, ko je njegovo podajo v lastno mrežo preusmeril gostujoči branilec Abdoulaye Seck. Na začetku drugega polčasa je s pomočjo srečnega odboja prednost domačih povišal Filip Ugrinić in obenem postavil končni izid.

Liga prvakov, play-off (povratne tekme):

Panathinaikos - SPORTING BRAGA 0:1 (0:0)  /1:2/
GALATASARAY - Molde 2:1 (1:0)  /3:2/
YOUNG BOYS BERN - Maccabi Haifa 3:0 (2:0)  /0:0/

SREDA:
AEK Atene - Antwerp  /0:1/
København - Raków  /1:0/
PSV Eindhoven - Glasgow Rangers  /2:2/

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v skupinski del

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.